FIH maakt gastlanden en deelnemers HWL Ronde 2 bekend

Alle 8 Hockey World League Ronde 1-evenementen zitten erop en dus zijn alle deelnemers voor de zes Ronde 2-evenementen bekend. Drie vrouwentoernooien en drie mannentoernooien bepalen weer de acht mannelijke en acht vrouwelijke deelnemers aan de volgende ronde, de HWL Halve Finale. In die fase stromen ook de toplanden, waaronder Nederland, in.

De wereldhockeyorganisatie, de FIH, maakte woensdag officieel de lijst met landen bekend die zullen deelnemen aan Ronde 2 en de gastlanden.

Dames

14 – 22 januari 2017 Kuala Lumpur, Maleisië: Ierland, Italië, Maleisië, Thailand, Kazachstan, Singapore, Fiji en Wales.
4 -12 februari 2017 Valencia, Spanje: Spanje, Schotland, Tsjechië, Polen, Oekraïne, Rusland, Ghana en een nog nader te bepalen land.
1 – 9 april 2017 West Vancouver, Canada: India, Wit-Rusland, Canada, Mexico, Trinidad en Tobago, Uruguay, Chili en Frankrijk.

Heren

4 – 12 maart 2017 in Dhaka, Bangladesh: Canada, Oman, Egypte, Bangladesh, China, Sri Lanka, Ghana en Fiji.
11 – 19 maart 2017 in Belfast, Noord-Ierland: Ierland, Frankrijk, Polen, Oekraïne, Italië, Wales, Schotland en Oostenrijk.
25 maart – 2 april 2017 in Tunapuna, Trinidad en Tobago: Trinidad en Tobago, Maleisië, Japan, Rusland, Verenigde Staten, Barbados, Chili en Zwitserland.

De nummers 1 en 2 van alle Ronde 2-evenementen plaatsen zich sowieso voor de halvefinaleronde van de HWL. Daarnaast plaatsen bij de mannen en de vrouwen de 2 hoogst FIH-geplaatste nummers 3 zich ook voor deze ronde. Bij hen voegen zich de 12 direct geplaatste landenteams van zowel de mannen als de vrouwen. Deelnemers aan de halvefinaleronde kunnen zich plaatsen voor de finaleronde, waar uiteindelijk tickets voor het Wereldkampioenschap 2018 verdeeld worden.

Lees ook:


Wat vind jij? Praat mee...