FIH Ranking: Belgische mannen nieuwe nummer een van de wereld

De Belgische heren hebben de eerste positie op de wereldranglijst van de FIH overgenomen van Australië. De wereld- en Europees kampioen won afgelopen weekend in Sydney in de FIH Pro League beide onderlinge confrontaties met de Kookaburras.

Met de zege op zaterdag na shoot-outs loste België Australië (2-2) weer af als de nummer één van de wereld. Deze positie moesten de Belgen vorig jaar juli afstaan nadat Australië de eerste editie van de FIH Pro League won ten koste van België.

Eddie Ockenden (l) en Cedric Charlier (r) in gevecht om de bal in de Pro League-wedstrijd tussen Australië en België in Sydney. Foto: FIH

Ranglijst

Sinds 1 januari hanteert de internationale hockeyfederatie een nieuwe ranglijst. Met deze ranking wil de FIH een betere afspiegeling van de prestaties van de landen krijgen. De wereldranglijst is vanaf dit jaar gebaseerd op basis van resultaten van wedstrijden tussen landen onderling. Voorheen werd de ranking opgemaakt op basis van resultaten op toernooien.

Met 2520.64 punten gaat België dus aan de leiding gevolgd door Australië met 2377.36 punten. Nederland is nog steeds de nummer drie van de wereld met 2158.43 punten. Argentinië is vierde voor India, Duitsland, Engeland en Nieuw-Zeeland. Spanje en Canada completeren de top tien van de nieuwe wereldranglijst.

FIH-Wereldranglijst (per 27-01-2020)

1 België 2520.64
2 Australië 2377.36
3 Nederland 2158.43
4 Argentinië 2091.36
5 India 2019.57
6 Duitsland 1923.65
7 Engeland 1779.00
8 Nieuw-Zeeland 1559.00
9 Spanje 1556.35
10 Canada 1420.66

4 Reacties

 1. robvisser

  Ze zijn absoluut de beste herenploeg van dit moment, geen twijfel over mogelijk. Ik zou geen enkel zwak punt kunnen noemen. Als je hun spel vergelijkt met dat van de Oranje heren, dan lijkt het alsof je naar een andere sport kijkt. Hopelijk kan Nederland na de OS aan een inhaalslag beginnen, maar dan moet het roer radicaal om.

 2. joosth96

  Geen enkel zwak punt nogal een bold statement. Als ze geen enkel zwak punt zouden hebben zouden ze geen shoot outs nodig hebben om te winnen tegen Australië lijkt mij dan.

 3. robbertsmit

  Wellicht dat ze weinig echte verdedigers hebben ? Iedere speler is enorm aanvallend ingesteld (Stockbroeckx, Van Doren, Gougnard, wellicht Luypaert wat minder).

 4. jvolcano

  Ik heb er moeite mee dat de oranje heren straks weer een peperdure trip gaan maken (Argentinie) met een groep die van incident naar incident hobbelt (slechts 2x winst in de laatste 6 officiele wedstrijden). Je moet er toch niet aan denken dat je straks weer zit te kijken naar dezelde spelers met dezelfde lakse houding die worden weggespeeld door een tegenstander die veel meer passie op de mat legt? Ik ga niet meer kijken.


Wat vind jij? Praat mee...