Florian Fuchs: ‘Wij waren niet 100 procent vandaag’

Florian Fuchs stond tien seconden voor het einde van de wedstrijd Duitsland-België al met zijn handen in zijn rug, terwijl de Belgen bij elkaar in de armen sprongen. Toen was het al duidelijk dat de Red Lions de halve finale zouden halen en Duitsland, met drie zeges in de groepsfase, het WK moet verlaten.

België was over de hele wedstrijd sterker, Duitsland maakte daarentegen veel minder indruk dan tijdens de knappe 1-4 zege op Nederland in de poulefase. ‘Wij waren niet honderd procent. Dan is het terecht dat je verliest als je niet je beste hockey speelt. Ik weet niet waarom we niet echt goed hockey hebben gespeeld. Tegen Nederland was het juist top’, concludeerde Fuchs een paar minuten na de wedstrijd in het Kalinga Stadium, terwijl de feestvierende Belgen langs hem liepen. Vier jaar geleden was Duitsland-België de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats op het WK en verloor Duitsland die strijd.

‘Wij hadden geen grip op de wedstrijd. Dat is raar. België heeft het goed gedaan. Wij zijn in potentie ook heel goed. Goed genoeg om wereldkampioen te worden. Maar ik denk dat niemand vandaag van ons team echt honderd procent was. Het is moeilijk om het nu te zeggen, zo vlak na de wedstrijd.’

Kijk hieronder de video met Tom Boon, die zich ten koste van Duitsland met België plaatste voor de halve finale.

 


Wat vind jij? Praat mee...