Frankrijk boekt tweede overwinning in Pro League

Frankrijk heeft zijn tweede overwinning in de Pro League geboekt. In Potchefstroom was de ploeg van Frédéric Soyez dinsdag met 4-1 te sterk voor Zuid-Afrika. Het was de eerste ontmoeting tussen beide landen in de Pro League.

Met twee doelpunten in het openingskwart legden de Fransen de basis voor de zege. Na de eerdere 5-2 overwinning op India en een 2-2 gelijkspel tegen Nederland behaalde de debutant in de Pro League andermaal punten. In tegenstelling tot Zuid-Afrika, eveneens voor het eerst deelnemer aan de landencompetitie, dat zijn vijf wedstrijden kansloos verloor.

Twee treffers Baumgarten

Met twee doelpunten had Gaspard Baumgarten een groot aandeel in de zege van de Fransen. In de vierde minuut opende hij de score. Na een Franse strafcorner nam de druk op het Zuid-Afrikaanse doel toe. Het leverde een spervuur aan schoten op, waarna de inzet van Baumgarten via Nduduzo Lembethe in het doel verdween.

Frankrijk boekte zijn tweede overwinning in de Pro League door Zuid-Afrika met 4-1 te verslaan. Foto: FIH

Nqobile Ntuli had vervolgens de gelijkmaker op zijn stick, maar zijn backhand ketste tegen de paal. Pech voor Zuid-Afrika dat niet veel later een tweede doelpunt moest incasseren. Blaise Rogeau was het eindstation van een goed uitgevoerde counter: 2-0.

Na rust bouwden de Fransen de voorsprong uit. Opnieuw had de ploeg daarbij de hulp van Zuid-Afrika nodig. De inzet van Baumgarten, uitgeroepen tot Speler van de Wedstrijd, werd door Leneal Jackson van richting veranderd en de bal belandde zodoende in het Zuid-Afrikaanse doel.

Cassiem laat zich zien

In het vierde en laatste kwart kwam ook de 4-0 op het bord. Timothée Clément zette zijn stick met succes tegen de bal uit een voorzet van Gaspar Xavier. Dayaan Cassiem was daarna dichtbij een treffer, maar hij raakte de lat. Even later had hij meer succes toen hij goed voorbereidend werk van zijn broer Mustapha afrondde.

Komende zondag treffen beide ploegen elkaar weer in Potchefstroom, maar Frankrijk komt vandaag ook al in actie. Dit keer is Duitsland de tegenstander. Zuid-Afrika speelt donderdag tegen de Duitsers.

Zuid-Afrika-Frankrijk 1-4 (0-2)
4.Gaspard Baumgarten 0-1
10.Blaise Rogeau 0-2
41.Gaspard Baumgarten 0-3
54.Timothée Clément 0-4
57.Dayaan Cassiem 1-4