Frankrijk nieuwe tegenstander Oranje in Pro League

De Oranjemannen krijgen in Pro League er een tegenstander bij. Frankrijk is door de FIH toegelaten tot het mondiale toernooi. Frankrijk vervangt Canada, dat zich onlangs terugtrok vanwege de onzekerheid rondom de omikronvariant van het coronavirus.

Komende maand, op 9 en 13 februari, staat Nederland al tegenover de Fransen, de nummer dertien van de wereld. Beide landen treffen elkaar in het Zuid-Afrikaanse Potchefstroom. Saillant: Oranje-bondscoach Jeroen Delmée zat tot afgelopen zomer op de bank bij Frankrijk.

‘Het is geweldig nieuws dat Frankrijk dit seizoen toetreedt tot de FIH Hockey Pro League. Als gastheer van de volgende Olympische Spelen kan deelname aan de competitie waaraan de beste teams ter wereld deelnemen alleen maar een positieve stap zijn voor het Franse team en voor de groei van hockey in het land’, zegt FIH CEO Thierry Weil in het persbericht.

De deelname van Frankrijk aan het landentoernooi geldt alleen voor de huidige, derde, editie. De verwachting is dat Australië en Nieuw-Zeeland, die zich al eerder terugtrokken uit de Pro League, volgend seizoen zullen terugkeren in het landentoernooi.

Bekijk het complete speelschema van de FIH Pro League Heren 2021-2022

Bekijk het speelschema van de Oranje


Wat vind jij? Praat mee...