Gaan we zien in Gladbach: Englebert geeft Belgen vleugels

De week van de EK-start is aangebroken. Vrijdag rolt de bal voor het eerst in speelstad Mönchengladbach. In aanloop naar de openingsdag stellen we een aantal waarschijnlijke hoofdrolspelers aan je voor. In aflevering 1: Charlotte Englebert, ster van de buren. 

Een wereldvedette wordt ze door de Belgische media genoemd. Daar is niets aan gelogen. Charlotte Englebert (53 caps, twaalf goals) is onbetwist de beste speelster van de Red Panthers. Op haar 22ste is ze al talent af en behoort ze al tot de beste speelsters van de wereld. Op het WK werd ze vorig jaar verkozen tot Rising Star van het toernooi.

Het doelpunt in de groepsfase tegen Chili was een bewijs van haar kunnen. Englebert veroverde diep op eigen helft de bal van een Chileense speelster, waarna ze begon aan haar lange tocht naar het doel. Een shoot-out van een meter of zestig schreven we op hockey.nl. De sprint van Englebert naar het Chileense doel werd vervolgens koeltjes met de backhand afgerond.

Komend seizoen bij Den Bosch

Wat goed is komt snel, luidt een welbekende sportwet. En het is snel gegaan met Englebert. In 2021 werd ze als speelster van Royal Racing Club de Bruxelles verkozen tot grootste belofte van de Belgische hoofdklasse en een jaar daarna ontving ze de Gouden Stick voor beste speelster.

Komend seizoen is Englebert op de Nederlandse velden te bewonderen in de kleuren van Den Bosch. Een nieuwe uitdaging voor de aanvallende middenvelder die volgens eigen zeggen nog niet klaar is met haar ontwikkeling als speelster.

‘Ik geloof dat ik bij Den Bosch nog veel kan leren. Op het gebied van hockey, de winnaarsmentaliteit en het spelen van belangrijke wedstrijden’, vertelde Englebert bij haar presentatie bij Den Bosch.


1 Reactie

  1. sjangfijen@gmail.com

    Als Englebert in M. Gladbach de vleugels gesloten houdt is dat heel jammer voor Raoul en zijn team. Maar de herkansing komt vanaf september bij Den Bosch. Ik verheug me hierop. Groet van...................Sjang


Wat vind jij? Praat mee...