Geen vierde Spelen voor Britse legende Ashley Jackson

Ashley Jackson heeft voorlopig afscheid genomen als international. De 33-jarige aanvallende middenvelder maakt geen deel meer uit van de Britse ploeg, die zich voorbereidt op het EK en de Olympische Spelen.

De Britse bond meldt dat Jackson vanwege blessureleed en ‘persoonlijke redenen’ – die niet nader worden toegelicht – tot dit besluit is gekomen. ‘Richting de zomer is het niet gelopen, zoals ik gewild had’, laat Jackson weten op de site van UK Hockey. ‘Ik hoop dat ik het shirt van de nationale ploeg niet voor de laatste keer heb gedragen.’

Jackson in 2018, tijdens zijn tweede HGC-periode. Foto: Willem Vernes

Jackson maakte in Nederland faam bij HGC, waar hij over twee periodes drie seizoenen speelde. 2009/2010 was zijn beste seizoen bij De Gazellen. In dat seizoen werd de strafcornerspecialist topscorer van de Hoofdklasse met 29 goals.

David Beckham van het hockey

In eigen land groeide Jackson uit tot een hockeylegende en topscorer aller tijden. Daar werd de ‘hockeyende David Beckham’ na de Spelen in Londen op handen gedragen.

Jackson won met Engeland het EK van 2009 en werd dat jaar ook verkozen tot Wereldtalent van het Jaar. Hij kwam uit op drie Olympische Spelen. Na de editie van Rio onderbrak Jackson tijdelijk zijn hockeycarrière om te gaan ijshockeyen. Een uitstapje dat maar van korte duur was.

Op zijn derde Olympische Spelen, die van Rio in 2016. Foto: Koen Suyk

Laatste interland

In februari 2020 speelde hij vooralsnog zijn laatste interland, in de Pro League tegen Nieuw-Zeeland. Hierdoor staat Jackson op 250 caps, waarin hij 137 doelpunten maakte.


3 Reacties

  1. aernoud-lippmann

    Bring him HOME ..... HGC 👕

  2. luchtisblauwgrasisgroen

    Jammer! Wereldspeler, zou idd mooi zijn als hij terug naar HGC gaat, maar dan zitten ze wel aan 10 buitenlandse spelers:

  3. ashleyisgod

    .... en Seve = jesus.


Wat vind jij? Praat mee...