‘Graham Reid bondscoach van India tot en met WK 2022’

Graham Reid, de vorige week week ontslagen coach van de heren van Amsterdam, wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe bondscoach van India tot en met het van WK 2022. Hij is door de Indiase hockeybond gekozen uit een tiental kandidaten, zo melden de Indiase media. De officiële voordracht ligt nu bij het Ministerie van Sport dat goedkeuring moet geven. Die beslissing wordt eind deze week verwacht.

Als Reid wordt benoemd dan betekent dat de KNHB op zoek moet naar een nieuwe assistent voor bondscoach Max Caldas bij de Oranje Heren. Reid combineerde sinds vorig seizoen de functie van hoofdcoach van Amsterdam en assistent-coach bij Oranje.

Reid meldde vorige week aan het bestuur van Amsterdam dat hij de belangrijkste kandidaat bij India was om bondscoach te worden. Mede daarom gaf de Amsterdamse club, die een paar dagen eerder een historische 8-2 nederlaag leed tegen HGC, aan niet verder te willen met Reid. Na het gedwongen vertrek van Reid werd zijn assistent Jan Jorn van ’t Land per direct aangesteld als zijn vervanger. Van ’t Land zat zondag al op de bank bij het gewonnen duel met Almere.

Reid waarschijnlijk volgende maand aan de slag in India

In India kan Reid de opvolger worden van Harendra Singh, die in januari werd ontslagen nadat de Aziatische ploeg op het WK in eigen land in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Nederland. Op de vacature voor de functie kreeg de Indiase hockeybond een tiental sollicitaties uit binnen- en buitenland. Volgens de Indiase media was landgenoot Jay Stacy een van de concurrenten van Reid. Naar verwachting sluit Reid volgende maand aan bij het nationale mannenteam van India, dat momenteel de Sultan Azlan Shah Cup speelt in Maleisië. Op de bank zit nu technisch directeur David John, een landgenoot van Reid. Een van de assistenten bij India is de strafcornerspecialist Chris Ciriello.


4 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Mogen in NL blij zijn dat hij weg gaat... ben benieuwd wie de KNHB als vervanger aanstelt

 2. asjemenou

  Ik vrees dat Reid het niet lang zal uithouden. India is historisch erg korte termijn gericht qua bondscoaches. Niet zo verstandig besluit van hem. Beter was zijn focus bij amsterdam of oranje te houden.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Hij is ontslagen bij Amsterdam...

 3. rudi wortmann

  jammer dat er weinig beleid in het opleiden van onze eigen coaches zit bij de KNHB. Terwijl we zo’n goede opleiding instituut hebben. Misschien moeten we eens wat beter naar het opleiden en begeleiden van nationale coaches kijken.


Wat vind jij? Praat mee...