Groeten uit Gladbach: Engelse spits scoort met kleerhangers

In Groeten uit Gladbach lees je het luchtige nieuws rond het EK in Mönchengladbach: opvallende berichten uit de Duitse media, een greep uit de socials, opmerkelijke foto’s en het getal van de dag. Vandaag deel 3.

Uit de Duitse media 🗞️

Zoals bekend zetten Oranje-internationals als Josine Koning, Maria Verschoor, Anne Veenendaal en Xan de Waard zich actief in voor gelijkheid, diversiteit en inclusie in de hockeywereld. De Duitse vrouwenploeg toont zich ook zeer maatschappelijk betrokken. De krant Rheinische Post tekende het verhaal op over het Danas Hockey Forest in Zuid-Afrika.

In samenwerking met de Zuid-Afrikaanse Grootbos Foundation lanceerden de Duitse spelers eind 2019 een bosproject in een natuurgebied. Inmiddels zijn er al duizend bomen geplant. ‘Vliegtuigreizen naar Argentinië , Zuid-Afrika, Japan of India horen bij internationaal hockey, maar uiteraard zijn deze reizen niet optimaal gezien de mondiale klimaatcrisis’, zegt keeper Julia Sonntag. ‘Daarom wilden we wat teruggeven.’ Momenteel loopt er een oproep tot donaties tot eind augustus met het ambitieuze doel om 25.000 euro op te halen voor de promotie van het bos.

Like, share & repost 📱

Het gaat er op dit EK relaxed aan toe bij de Engelse teams. De vrouwen staan donderdag in de halve finale tegenover Nederland, mede na de grootste zege op Schotland (5-0) in veertig jaar. En de mannen hebben plaatsing voor de halve finale nog volledig in eigen hand.

Dus is er ook tijd voor spelletjes, waarbij maar weer eens opvalt hoe trefzeker de Engelse spits Nicolas Bandurak (28 goals in dertig interlands) ook hier is. Alles wat hij lijkt aan te raken, verandert in goud!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door England Hockey (@englandhockey)

Opmerkelijke foto 📸

Prachtig beeld van onze fotograaf in Mönchengladbach, Willem Vernes. Vandaag krijgen Oranje-keepers Anne Veenendaal (links op de foto) en Josine Koning van bondscoach Paul van Ass te horen wie er in het restant van het EK als enige onder de lat mag blijven staan. Collega’s die in concurrenten veranderen, met logischerwijs wat meer afstand tot elkaar. Dat wordt perfect gevangen in onderstaand beeld.

Getal van de dag 🔢

86Frédérique Matla rijgt de doelpunten in Oranje weer als vanouds aaneen. Tijdens dit EK was het tot nu toe elke wedstrijd één keer raak. Met die drie treffers tilde ze haar totaalproductie in Oranje naar 86 treffers in 117 interlands.

De topschutter van Den Bosch behoort met die 86 goals inmiddels tot de acht beste schutters die Oranje ooit gekend heeft. Ze ging de voorbije dagen Ageeth Boomgaardt en Sophie von Weiler voorbij, die elk 84 keer scoorden namens het Nederlands elftal. Het volgende target voor Matla is Lisanne Lejeune, die op 92 interlandgoals bleef steken. The only way is up!


Wat vind jij? Praat mee...