Groeten uit Gladbach: Matla’s maskermania en fitte Max

In Groeten uit Gladbach lees je het luchtige nieuws rond het EK in Mönchengladbach: opvallende berichten uit de Duitse media, een greep uit de socials, opmerkelijke foto’s en het getal van de dag. Vandaag deel 2.

Uit de media 🗞️

Eén van de grote afwezigen op het EK in Mönchengladbach is de Belgische topaanvaller Tom Boon. De 335-voudig international, in de nationale ploeg goed voor 278 doelpunten, werd door bondscoach Michel van den Heuvel niet geselecteerd voor de strijd om de Europese titel.

In een interview met Sporza laat Boon weten verbaasd te zijn over die beslissing. ‘Ik heb weinig discussie gehad met de coach de vorige weken en ik dacht dat alles in orde was’, zegt de 33-jarige spits. ‘Mijn prestaties in de Pro League waren niet goed, maar ik heb in deze vakantieperiode fysiek wel stappen gezet en ben in vorm gekomen. Ik heb nooit iets te horen gekregen dat dit of dat beter moest. Dus ik was een beetje verbaasd.’ Of Boon nog een toekomst heeft bij de Red Lions valt te bezien. ‘Ik moet even kijken wat de mogelijkheden nog zijn voor de toekomst.’

Tom Boon na de verloren WK-finale tegen Duitsland van eerder dit jaar. Foto: Willem Vernes

Like, share & repost 📱

Hij heeft het er maar druk mee, de voormalige Oranje-coach Max Caldas. Op zijn instagramkanaal plaatst de huidige bondscoach van Spanje het ene na het andere filmpje waarbij hij zichzelf in het zweet werkt. Touwtjespringen, gewichtheffen, bankdrukken, alles komt voorbij. Het kan niet anders of Big Max komt fitter uit de zomer dan elke andere bondscoach.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Caldas (@max_caldas)

Opmerkelijke foto 📸

Zoals bekend draagt Oranje-spits FrĂ©dĂ©rique Matla tijdens het EK een speciaal gezichtsmasker, ter bescherming van haar neus die ze een paar weken geleden brak. Als je zo in de schijnwerpers staat zoals de rendementsmachine van Oranje (85 goals en 24 assists in 116 interlands), dan kan zo’n masker al gauw een gewild fanartikel worden.

Dat is in elk geval zo bij haar trouwste supporters (ouders, broer en vriend), die op de tribunes van het SparkassenPark steevast te zien zijn met Matla-maskers. Als nu ook alle andere Oranje-supporters nog volgen, dan kunnen we wellicht spreken van Matla’s maskermania!

Getal van de dag 🔢

7Duco Telgenkamp kwam gisteren tegen Duitsland (3-0 verlies) niet tot scoren, maar met zeven doelpunten na zijn eerste acht interlands heeft de 21-jarige spits van Kampong nog altijd een fenomenaal tussenrapport in Oranje.

We doken in de voorbije uren tot diep in de krochten van de Oranje-historie en ontdekten dat slechts vier Oranje-internationals ooit nog vaker scoorden in hun eerste acht interlands. Stuk voor stuk spelers uit lang vervlogen tijden, zoals uit onderstaand overzicht blijkt. In recentere jaren kon alleen Thierry Brinkman een dergelijke bliksemstart realiseren: ook hij stond na acht interlands al op zeven goals.


Wat vind jij? Praat mee...