Groeten uit India: Engeland geniet van zijn Michael Jordan

In de rubriek Groeten uit India lees je het luchtige nieuws rond het WK in India: opvallende berichten uit de Indiase media, een greep uit de sociale media, opmerkelijke foto’s en het getal van de dag. Vandaag deel 4.

🗞️ Uit de media

Het zal je maar gezegd worden. David Ames, de aanvoerder van de Engelse ploeg, vindt zijn ploeggenoot Zach Wallace op dit moment de beste hockeyer ter wereld. Hij noemde de speler van HGC in een interview met de Engelse journalist Rod Gilmour zelfs de Michael Jordan van het hockey. ‘We noemen hem zo vanwege zijn mentaliteit’, legt Ames uit. ‘Hij heeft een enorme wil om te winnen en is bereid alles voor het hockey te laten.’

📱 Like, share & retweet

Zuid-Korea zorgde voor een geweldige stunt door Argentinië na shoot-outs uit te schakelen in de strijd om een ticket voor de kwartfinale. Een bijzonder knappe prestaties van de oudste selectie van dit WK, die enig overgebleven Aziatische ploeg in India. Nederland, tegenstander in de kwartfinale, is gewaarschuwd!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door WorldSportPics (@worldsportpics)

📸 Opmerkelijke foto

Prachtige timing van onze fotograaf Willem Vernes. Op dit beeld lijkt het alsof het ticket voor de kwartfinale zomaar uit de lucht komt vallen voor het Spanje van bondscoach Max Caldas. De jonge ploeg van de voormalige keuzeheer van Oranje verspeelde tegen Maleisië een 2-1 voorsprong, waarna shoot-outs de beslissing moesten brengen. Daarin was Spanje uiteindelijk de betere.

🔢 Getal van de dag

100 – De 11-0 van Jip Janssen in Oranje’s recordwedstrijd tegen Chili was het honderdste doelpunt van Oranje sinds de aanstelling van Jeroen Delmée als bondscoach. Met de uiteindelijke 14-0 zege staat de doelpuntenteller nu op 103 treffers, in 28 wedstrijden. Janssen is met zeventien doelpunten meteen ook de meest productieve international onder Delmée.


Wat vind jij? Praat mee...