Groeten uit India: over de snor en het matje van Blake Govers

In de rubriek Groeten uit India lees je het luchtige nieuws rond het WK in India: opvallende berichten uit de Indiase media, een greep uit de sociale media, opmerkelijke foto’s en het getal van de dag. Vandaag deel 6.

🗞️ Uit de Indiase media

De Indiase sportjournalist Avineshwaran Taharumalengam (heerlijke naam) sprak na afloop van de kwartfinale tussen Australië en Spanje (4-3) met de Australische goalgetter Blake Govers. Hij stelde hem de vraag die ook op ónze lippen brandde: wat is toch het verhaal achter je opvallende snor en matje? Govers antwoordde droogjes dat hij een groot fan is van de Australische cricketlegende Dennis Lillee. Zijn kapsel en snor zijn een eerbetoon aan zijn idool. Klasse Blake!

📱 Like, share & retweet

Prachtig plaatje! Dit is één van de twee dochtertjes van Felix Denayer, de aanvoerder van de Belgische WK-selectie. Ze zal ongetwijfeld heel fier zijn op haar papa, maar zal tegelijkertijd ook beseffen dat hij nog even langer wegblijft van huis en familie nu de halve finale is bereikt. Hij zal sowieso met een souvenirtje thuiskomen, want Denayer won deze week als Man of the Match een cheque van liefst 282 euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Felix Denayer (@felixdenayer)

📸 Opmerkelijke foto

Onze fotograaf in Bhubaneswar – Willem Vernes – is bij elke training van Oranje aanwezig, op zoek naar heerlijke plaatjes. Dit is er zo een. Koen Bijen, tweevoudig doelpuntenmaker in de kwartfinale tegen Zuid-Korea, passeert doelman Maurits Visser in kenmerkende stijl: los van de grond. Tja, wat wil je ook met zo’n achternaam…

🔢 Getal van de dag

27 – Door de 5-1 zege op Zuid-Korea steeg het aantal doelpunten van het Nederlands elftal op dit WK naar 27, het meeste van alle landen. Nooit eerder in de WK-historie maakte Oranje zoveel goals op één toernooi. Het oude record stond op 26 treffers en werd gehaald op de WK’s van 1978 (in Argentinië) en 1998 (Nederland).


Wat vind jij? Praat mee...