Groeten uit India: oma De Vilder blij met bandana kleinzoon

In de rubriek Groeten uit India lees je het luchtige nieuws rond het WK in India: opvallende berichten uit de Indiase media, een greep uit de sociale media, opmerkelijke foto’s en het getal van de dag. Vandaag deel 7.

ğŸ—žï¸Â Uit de media

Zoals bekend is de Belgische strafcornerschutter Alexander Hendrickx er morgen niet bij in de halve finale tegen Nederland. De 29-jarige verdediger van Pinoké kampt met een knieblessure, opgelopen in de groepswedstrijd tegen Japan. Hendrickx werd op kop cirkel vol geraakt door een aanstormende uitloper. Hij hoopt dat er snel reglementswijzigingen komen rond strafcorners, zo zei hij tegen Het Nieuwsblad.

‘Als strafcornernemer ben je in volle actie, sta je op één been en zie je de tegenstander niet aankomen. De regels zouden aangepast moeten worden. Die Japanner wilde de bal afnemen, maar stopt niet en loopt me vol aan. Als je zoiets in het midden van het veld doet, krijg je een gele kaart. En als het binnen de 25 meter is, is het een strafcorner. Maar bij het nemen van een strafcorner geldt die regel niet.’

📱 Like, share & retweet

Een mooi video-item van onze verslaggever, die wel eens wilde weten waarom Oranje-international Derck de Vilder met een bandana om zijn hoofd speelt. De middenvelder van Kampong draagt die al sinds de coronapandemie, het moment waarop kappers tijdelijk hun deuren moesten sluiten. De bandana was toen vooral functioneel tegen wapperende haarslierten. Maar ook nu heeft de hoofdband nog steeds zijn nut. Vraag maar aan de oma van De Vilder!

📸 Opmerkelijke foto

In de straten rond het Kalinga Stadium in Bhubaneswar wemelt het van de kleurrijke muurschilderingen van bekende WK-spelers. Da’s allemaal leuk en aardig, maar bij sommige portretten is het flink puzzelen welke hockeyheld er nou wordt afgebeeld. Zo keken wij naar onderstaande afbeelding en leerden toch weer iets nieuws: nooit geweten dat de Britse popzanger George Michael ooit een Oranje-shirt droeg…

Foto: Willem Vernes

🔢 Getal van de dag

200 – De doelpunten op dit WK zijn zo talrijk als gruisdeeltjes in een meteorietenregen. De 4-0 van de Indiase international Abhishek in de plaatsingswedstrijd tegen Japan van vandaag was alweer het tweehonderdste doelpunt op dit toernooi. Na 36 van de 44 wedstrijden staat de teller nu op 204. Dat zijn nu al meer goals dan op elk van de vorige vier WK’s. Gemiddeld wordt er per wedstrijd 5,67 keer gescoord, nog altijd het hoogste moyenne in de WK-historie.


Wat vind jij? Praat mee...