Groeten uit India: Wellen wordt vader tijdens duel met Belgen

In de rubriek Groeten uit India lees je het luchtige nieuws rond het WK in India: opvallende berichten uit de Indiase media, een greep uit de sociale media, opmerkelijke foto’s en het getal van de dag. Vandaag deel 2.

🗞️ Uit de Indiase media

De Oranje Heren staan morgen in hun laatste groepswedstrijd tegenover WK-debutant Chili. Die ploeg herbergt enkele spelers die momenteel letterlijk hun hockeydroom leven. Zo gaf Chili’s eerste doelpuntenmaker ooit op een WK, de 28-jarige Ignacio Contardo, zijn baan bij een Chileens bank op om zich in de Spaanse competitie zo goed mogelijk voor te bereiden op het WK. Ploeggenoot José Maldonado deed hetzelfde door te stoppen als gymleraar en te verhuizen naar Engeland om daar een betere hockeyer te worden. En natuurlijk moeten we Felipe Renz, spits van Victoria Heren 1 niet vergeten. Over passie voor hockey gesproken!

📱 Like, share & retweet

Een prachtig verhaal gisteren tijdens Duitsland-België (2-2). Vlak vóór de wedstrijd kreeg de Duitse spits Niklas Wellen, bij ons ook bekend van zijn recente dienstverband bij Pinoké, te horen dat hij vader was geworden. Tijdens de rust van het duel in Groep B zag hij op zijn mobieltje de eerste foto’s van zijn pasgeboren zoon en rolden de tranen over zijn wangen.

De avond eindigde voor de 28-jarige Wellen uiteindelijk ook nog met een sportief hoogtepunt. Hij nam één van de Duitse treffers voor zijn rekening en werd na afloop uitgeroepen tot Man of the Match. Doppeltes Glück noemen de Duitsers dat.

📸 Opmerkelijke foto

Mooie kerel, die Blake Govers, de trefzekere aanvaller van de machtige Australiërs met 122 goals in 132 interlands. Uitgerust met een flinke borstel onder de neus en een matje in de nek lijkt hij zo te zijn weggelopen uit de jaren tachtig. Misschien checkt hij op onderstaande foto wel de opnames van New Kids Turbo 2 waarin hij stiekem een bijrolletje speelde.

Foto: WorldSportPics/Frank Uijlenbroek.

🔢 Getal van de dag

180 – De Oranje Heren zijn het WK in India begonnen met twee 4-0 overwinningen, op Maleisië (4-0) en Nieuw-Zeeland (4-0). Nooit eerder in de historie begon het Nederlands elftal met twee zeges zónder tegentreffer aan een WK. Inclusief de na shoot-outs verloren WK-finale van 2018 (0-0 na zestig minuten) heeft Oranje nu al 180 minuten geen doelpunt meer tegengekregen op een WK. De laatste speler die scoorde tegen Oranje was de Australiër Eddie Ockenden in de halve finale van het WK 2018 (2-2).

 


Wat vind jij? Praat mee...