Groeten uit India: zestien uur in de bus om Wales te zien

In de rubriek Groeten uit India lees je het luchtige nieuws rond het WK in India: opvallende berichten uit de Indiase media, een greep uit de sociale media, opmerkelijke foto’s en het getal van de dag. Vandaag deel 3.

🗞️ Uit de Indiase media

De Indiase krant The New Indian Express sprak recent met Terrance Pieters. In India is de de enige international van kleur in het Nederlands elftal een opvallende verschijning, en dat wekt de interesse van verschillende lokale en landelijke media.

Pieters legde aan alle Indiase verslaggevers uit dat hockey in Nederland niet langer meer een elitesport is die voornamelijk door mensen zonder migratieachtergrond wordt gespeeld. ‘De KNHB doet er veel aan om zoveel mogelijk kinderen aan het hockeyen te krijgen. Hopelijk krijgen we in het hockey een afspiegeling van de bevolking te zien die heel divers is. Ik hoop dat ik door voor Nederland te spelen de verandering stimuleer’, aldus Pieters.

Pieters in actie tegen Chili. Foto: Willem Vernes

📱 Like, share & retweet

Diepe buiging voor Lynne Morgan, de 70-jarige superfan van Wales (op onderstaande instagrampost getooid met zonnebloemhoed). Zij volgt de nationale hockeyploeg al jaren op de voet en dus ook in India, waar het debuteert op een WK. Wales speelde zijn eerste twee wedstrijden in het lastig te bereiken Rourkela. Hoewel Morgan en haar reisgenoten geen hotel in de nabije omgeving van die stad konden vinden, weerhield ze dat niet om de ploeg in het Birsa Munda Stadium aan te moedigen. Ze hadden er tot twee keer toe een reis van acht uur voor over vanuit de stad Ranchi, dat op 250 km van Rourkela ligt. Grote klasse!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lynne Morgan (@lynnemorgan22)

📸 Opmerkelijke foto

Het is dat het niet direct om de hoek ligt, maar anders zouden we regelmatig een uitstapje maken naar het Kalinga Stadium in Bhubaneswar. Wat een heerlijke hockeytempel, en zeker in de avonduren. Sprookjesachtig!

Foto: WorldSportPics/FIH


🔢 
Getal van de dag

4 – Jip Janssen schoot donderdag in de groepswedstrijd tegen Chili (14-0) vier keer raak voor Oranje. Hij werd daarmee de vierde Oranje-international met minstens vier goals in één WK-wedstrijd. De strafcornergigant trad in de voetsporen van zijn grote held Paul Litjens (vier goals tegen Italië in 1978, 8-0), Taco van den Honert (vijf goals tegen België in 1994, 8-1) en Taeke Taekema (vijf tegen India in 2006, 6-1).


Wat vind jij? Praat mee...