Groeten uit India: zo mooi is het Birsa Munda Stadium

In de rubriek Groeten uit India lees je het luchtige nieuws rond het WK in India: opvallende berichten uit de Indiase media, een greep uit de social media, opmerkelijke foto’s en het getal van de dag. Vandaag deel 1.

ğŸ—žï¸Â Uit de Indiase media

Het maandelijkse Indiase sportmagazine Sportstar heeft een uitgebreid verhaal gepubliceerd over Oranje-international Floris Wortelboer, die na twee schouderoperaties eindelijk weer een groot toernooi speelt. Zelfs vader Thomas Wortelboer wordt geïnterviewd: ‘Als ouders gaven we de voorkeur aan hockey boven voetbal. Het is een socialere sport en je kunt er betere vrienden aan overhouden. In het voetbal gaat het toch meer om geld.’

📱 Like, share & retweet

Het twitterkanaal van Hockey India geeft een mooi inkijkje in het veelbesproken Birsa Munda Stadium, het fonkelnieuwe hockeystadion in Rourkela. Oranje-aanvoerder Thierry Brinkman noemde het al het mooiste stadion waarin hij gespeeld heeft. Volgens hem zou iedere hockeyliefhebber er een keer een wedstrijdje moeten kijken.

📸 Opmerkelijke foto

In het wedstrijdje zoveel mogelijk delen van je lichaam bedekken met hockeyattributen moet Engels international Sam Ward (rechts op de foto) voorlopig zijn meerdere erkennen in zijn Indiase opponent.

Foto: FIH/WorldSportPics

🔢 Getal van de dag

2.500 – In de eerste veertien wedstrijden van dit WK werd al 56 keer gescoord, een gemiddelde van precies vier doelpunten per wedstrijd. Met de 2.433 doelpunten uit de veertien vorige WK’s staat het totaal aantal treffers nu op 2.489. We zijn dus nog elf doelpunten verwijderd van het 2.500ste doelpunt in de WK-historie. Leuk om te weten: de voormalige Nederlandse topspits Paul Litjens maakte de meeste van die goals (26).


1 Reactie

  1. marcovandepol

    Dennis van de pol zit er ook als keeper trainer van India!


Wat vind jij? Praat mee...