Halve finales HWL naar Engeland, België en Zuid-Afrika

De wereldhockeyorganisatie FIH heeft 3 locaties aangewezen voor het afwerken van de halvefinalerondes van de Hockey World League. 1 Heren Halve Finale vindt plaats in Engeland, op London’s Lee Valley Hockey and Tennis Centre tussen 15 en 25 juni. 1 Dames Halve Finale vindt plaats van 21 juni tot en met 2 juli op het Stade Fallon in Brussel, België. Tot slot organiseert Zuid-Afrika op het Randburg Hockey Turf in Johannesburg zowel een Heren als een Dames Halve Finale tussen 8 en 23 juli.

In welke halvefinaleronde de Oranje Heren en Dames zullen uitkomen, is nog niet bekend. Aan elke halve finale doen 10 teams mee, wat het totaal op zowel 20 mannen- als vrouwenteams brengt. Het deelnemersveld per toernooi bestaat uit 6 ploegen die op basis van hun FIH-ranking geplaatst zijn, terwijl de andere 4 ploegen zich kwalificeren via de Hockey World League Ronde 2-evenementen die eerder in 2017 gespeeld worden. De organiserende landen doen sowieso mee aan het toernooi in eigen land.

Momenteel wordt in Péru de laatste van 8 HWL Ronde 1-evenementen gespeeld. Daaruit zullen de deelnemers van de Ronde 2-evenementen bekend worden.

HWL Halve Finale en Finale & Champions Trophy verdwijnen

Wereldhockeybond FIH maakte eerder al een aantal drastische wijzigingen op de internationale speelkalender bekend. De Champions Trophy verdwijnt, net als de Hockey World League in zijn huidige vorm. In plaats daarvan komt een competitie met landenteams: de Global Hockey League. De wijzigingen gaan per 2019 in.


Wat vind jij? Praat mee...