Halve finales HIL bekend: Baart en Van Ass tegen Bakker

Komend weekend wordt duidelijk wie zich een jaar lang kampioen van de Hockey India League (HIL) mag noemen. Ondanks dat de Hoofdklasse weer start, is de vaderlandse inbreng in India groot: internationals Sander de Wijn en Robbert Kemperman nemen het met de nummer 1 Dabang Mumbai zaterdag in Chandigarh op tegen de Delhi Waveriders, waar Amsterdam-speler Justin Reid-Ross speelt.

In de andere halve finale speelt international Billy Bakker met de als nummer twee geëindigde Kalinga Lancers tegen collega-internationals Sander Baart en Seve van Ass van nummer drie Uttar Pradesh Wizards. De teams strijden in de lucratieve competitie om de titel van de al uitgeschakelde Jaypee Punjab Warriors – met Nederlanders Mink van der Weerden, Robert van der Horst en Mirco Pruyser – over te nemen. Hieronder vind je een overzicht van de halve finales en welke spelers de Nederlandse hoofdklasseclubs moeten missen.

Halve finales

Zaterdag 25 februari:

16:30 (NL tijd 12:00): Dabang Mumbai – Delhi Waveriders

Uitkomend in de Nederlandse competitie:

Dabang Mumbai: Sander de Wijn, Robbert Kemperman, David Harte (Kampong), Kieran Govers (Den Bosch), Florian Fuchs (Bloemendaal).

Delhi Waveriders: Austin Smith (Den Bosch), Justin Reid-Ross (Amsterdam), Benjamin Stanzl (Oranje-Rood).

19:00: (NL tijd 14:30): Kalinga Lancers – Uttar Pradesh Wizards

Uitkomend in de Nederlandse competitie:

Kalinga Lancers: Billy Bakker (Amsterdam), Adam Dixon (Rotterdam).

Uttar Pradesh Wizards: Wouter Jolie (Bloemendaal), Seve van Ass (Rotterdam), Eddie Ockenden (Laren, Overgangsklasse), Agustin Mazilli (Oranje-Rood).

Zondag volgt de finale en de strijd om de derde plaats. De livestream en samenvattingen van de wedstrijden zijn hier te vinden.


Wat vind jij? Praat mee...