HIL: Kemperman, De Wijn en Bakker geplaatst voor play-offs

Amsterdam-aanvoerder Billy Bakker vernederde zaterdag met zijn Kalinga Lancers de regerend HIL-kampioen Jaypee Punjab Warriors met 7-0, het team waar olympiërs Robert van der Horst, Mink van der Weerden en Mirco Pruyser spelen. Met die zege is Bakker, net als internationals Robbert Kemperman en Sander de Wijn met Dabang Mumbai, al verzekerd van de play-offs komend weekend.

Deze zaterdag en zondag volgt de ontknoping in de lucratieve en spectaculaire Hockey India League (HIL), waar veel Nederlandse internationals dagelijks de hockeysticks kruisen. Van de zes HIL-teams plaatsen er zich vier voor de strijd om de titel. Komend weekend start ook de tweede helft van de Hoofdklasse Heren in Nederland dus botsen de belangen van de clubteams hevig met die van de internationals en de clubs in India waarvoor ze spelen.

Amsterdam-Kampong zonder belangrijke Nederlandse internationals

Kampong en Amsterdam weten in ieder geval dat ze in hun onderlinge treffen zondag in het Amsterdamse Bos geen beroep kunnen doen op Robbert Kemperman en Sander de Wijn (Kampong) en Billy Bakker (Amsterdam). De internationals spelen zaterdag en zondag de play-offs van de HIL. De eerste plaats van Dabang Mumbai betekent ook dat Kampong-keeper David Harte de start van de tweede competitiehelft mist. Florian Fuchs – de sterspits van Bloemendaal – is er zondag om dezelfde reden niet bij als zijn club in Nederland het tegen Pinoké opneemt. De plaatsing van de Kalinga Lancers betekent overigens ook slecht nieuws voor Rotterdam. Zij missen hun Engelse middenvelder Adam Dixon, als ze tegen Oranje-Rood spelen.

Uitslagen en video

De wedstrijd zaterdag tussen de Kalinga Lancers en de Jaypee Punjab Warriors was een herhaling van de finale van 2016. Toen wonnen de Warriors. Deze keer werd het 7-0 (een velddoelpunt telt dubbel) voor het team van Bakker en de sterke Duitser Moritz Furste, onder andere dankzij een schitterende goal van Dixon. Kijk hier de samenvatting.

Een dag eerder hadden de Warriors ook al met 6-1 verloren van de Delhi Waveriders, dus plaatsing voor de play-offs zit er niet meer in voor Van der Horst en Van der Weerden (Oranje-Rood) en Pruyser (Amsterdam). Slecht nieuws voor de Indiase kampioen. Goed nieuws voor de Nederlandse clubs.

Interview met Seve van Ass na de wedstrijd tegen de Ranchi Rays.

Donderdag wonnen de Uttar Pradesh Wizards – met internationals Sander Baart en Seven van Ass – nog overtuigend met 4-0 van de Ranchi Rays, met een hoofdrol voor Seve van Ass (Rotterdam). Van Ass scoorde de eerste goal en mocht na de wedstrijd de 50.000 Indiase roepies ontvangen, de prijs die bij de ‘Hero Man of the Match’ hoort. Hier vind je de beelden terug van die overwinning met een Nederlands tintje.

Stand en programma

 

Met nog maar een paar wedstrijden te spelen is de stand als volgt (Overwinning=5 punten. Gelijkspel=2 punten. Nederlaag met 2 of minder goals verschil=1 punt).

Stand

Dabang Mumbai* 9-33

Kalinga Lancers* 10-28

Delhi Waveriders 9-23

Uttar Pradesh Wizards 8-22

Ranchi Rays 9-18

Jaypee Punjab Warriors 9-17

*Geplaatst voor play-offs

Programma

Maandag 20 februari: Uttar Pradesh Wizards-Jaypee Punjab Warriors (Delhi)

Dinsdag 21 februari: Delhi Waveriders – Ranchi Rays (Delhi)

Woensdag 22 februari: Uttar Pradesh Wizards – Dabang Mumbai (Lucknow)

Zaterdag 25 februari: Halve Finales: 16:30 nummer 1 – nummer 4, 19:00: nummer 2 tegen nummer 3.

Zondag 26 februari 16:30: Wedstrijd om 3e plaats, 19:00 Finale Hockey India League.


Wat vind jij? Praat mee...