Hockey India ontslaat Roelant Oltmans vanwege tegenvallende resultaten

Hockey India heeft zaterdag Roelant Oltmans ontslagen als bondscoach van de mannen. De opgegeven reden is tegenvallende resultaten van het nationale team de laatste twee jaar.

Oltmans werd in 2013 aangesteld als High Performance Manager bij de Indiase hockeybond. In 2015 nam hij het roer over van de ontslagen bondscoach Paul van Ass. Met het ontslag van Oltmans zet Hockey India een twijfelachtige traditie voort van internationale bondscoaches die voortijdig ontslagen worden: Rick Charlesworth, Jose Brasa, Michael Nobbs en Terry Walsh. De huidige High Performance Director van Hockey India, David John, neemt Oltmans taken interim over.

Volgens Harbinder Singh, voorzitter van de technische commissie van Hockey India, was India’s optreden tijdens de Hockey World League in Londen teleurstellend. De Aziaten eindigden als zesde. Het eerstvolgende voor India is het Aziatisch kampioenschap in Bangladesh van 11 tot en met 22 oktober. Aan het eind van dit kalenderjaar is India het gastland van de eindronde van de HWL. Volgend jaar houdt het land het wereldkampioenschap voor mannen.

Oltmans was tot nu toe niet bereikbaar voor commentaar. Wel stuurde hij zaterdagmiddag de volgende tweet de wereld in:


Wat vind jij? Praat mee...