HWL (D) Dag 2: thriller met drie goals in laatste vijf minuten

Na een rustige eerste speelronde van de Hockey World League in Johannesburg, met maar vier doelpunten in evenveel wedstrijden, leverden de ploegen op maandag veel meer spektakel. Zo zorgden de dames van Duitsland en Ierland voor een ware thriller met drie doelpunten in de laatste vijf minuten en deden de Verenigde Staten goede zaken na een ruime overwinning op India.

Poule A

De wedstrijd tussen Duitsland en Ierland mag gerust een kraker genoemd worden. Vijf minuten voor het einde stond het nog 1-0 in het voordeel van de Ierse dames, maar na het laatste fluitsignaal moesten beide ploegen leven met een 2-2 gelijkspel. Nike Lorenz redde een punt voor de Duitsers met een rake strafcorner. Bij de andere wedstrijd was Kampong sterk vertegenwoordigd met twee goals van aanvalster Sophie Bray. Alex Danson, oud-speelster van Klein Zwitserland, zorgde voor het afsluitende doelpunt.

14.00 uur: Duitsland – Ierland 2-2 (0-1)

5. Polen 0 0 0 2 0 4 -4

Sophie Bray (derde van rechts) wordt bejubeld door haar Engelse teamgenoten. Foto: Jan Kruger/Getty Images

Poule B

De Verenigde Staten is na twee wedstrijden al dicht bij de kwartfinales van de HWL in Johannesburg. Na de eerdere winst tegen Chili (1-0) won de Amerikaanse ploeg ook van India met 4-1. De matchwinner was voor de tweede keer Jill Witmer met twee doelpunten. Bij het Zuid-Amerikaanse onderonsje bleek Argentinië de sterkste tegen Chili, dankzij doelpunten van Noel Barrionuevo en Agustina Habif.

12.00 uur: Argentinië – Chili  2-0 (2-0)
‘6 Noel Barrionuevo (sb) 1-0
’28 Agustina Habif (sc) 2-0

18.00 uur: Verenigde Stagen – India 4-1 (1-0)
24′ Jill Witmer 1-0
38′ Lilima Minz 1-1
40′ Taylor West 2-1
43 Jill Witmer (sc) 3-1
49′ Michelle Vittese

1. Verenigde Staten 6 2 0 0 5 1 +4
2. Argentinië 3 1 0 0 2 0 +2
3. Zuid-Afrika 1 0 1 0 0 0 0
4. India 1 0 0 0 1 4 -3
5. Chili 0 0 0 2 0 3 -3

Blijdschap bij de dames van de Verenigde Staten na weer een doelpunt tegen India (4-1 zege). Foto: Jan Kruger/Getty Images