HWL (D) Dag 3: Olympisch kampioen Engeland verliest van Japan

Een daverende verrassing op de derde dag van de HWL 3 voor dames in Johannesburg. Olympisch kampioen Engeland, tevens de nummer 2 van de wereld, verloor met 1-0 van Japan. Ierland, dat met 2-0 van Polen won, gaat nu verrassend aan kop in Poule A en is net als Duitsland en Japan al zeker van de kwartfinale. In Poule B spelen de Verenigde Staten, Argentinië en India later deze week in ieder geval de kwartfinale om een WK-ticket.

Poule A

Engeland, eind augustus op het EK in Amsterdam een van de sterkste tegenstanders van Nederland, keek in het duel tegen Japan al na drie minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Mami Karino was de doelpuntenmaker bij de ploeg waar ook Shihori Oikawa van Oranje-Rood speelt. De Engelsen drongen in het vervolg van het duel fel aan, maar de Japanse formatie verdedigde met succes de resterende 57 minuten het doel. Engeland is door de nederlaag nog niet zeker van de kwartfinale en moet het in de volgende wedstrijd opnemen tegen Duitsland.

Poule B

Sjoerd Marijne, de Nederlandse bondscoach van India, behaalde zijn eerste zege deze HWL. Een doelpunt was voldoende om Chili te verslaan. Omdat Chili na drie wedstrijden nog op nul punten staat, plaatste Marijne zich door de zege al voor de kwartfinale. Argentinië strijdt met de Verenigde Staten om de eerste plek in de poule. Mede door een doelpunt van Delfina Merino, afgelopen seizoen actief bij SCHC, wonnen de Zuid-Amerikanen met 1-3 van Zuid-Afrika. Argentinië en de Verenigde Staten treffen elkaar in de volgende ronde.

India – Chili  1-0 (1-0)
’38 Preeti Dubey 1-0

Zuid-Afrika – Argentinië 1-3 (0-1)
’28 Bernadette Coston 1-0
’41 Noel Barrionuevo 1-1 (sb)
’49 Delfina Merino 1-2
’58 Florencia Habif 1-3