HWL (D) Dag 9: 17-jarige Erin Matson schiet VS naar titel

De Verenigde Staten hebben na een spannende shootout-serie tegen Duitsland beslag gelegd op de HWL3-titel in Johannesburg. Engeland stond bij rust nog 2-2 tegen Argentinië, maar klapte na de pauze over de Zuid-Amerikanen heen om zo de bronzen medaille veilig te stellen.

Eigenlijk won de VS op z’n Duits van de Duitsers. Pas in de 58ste minuut kwamen de Amerikanen langszij dankzij een goal van Taylor West, nadat Camille Nobis in de 38ste minuut voor Die Danas de score had geopend. Snel na de gelijkmaker volgden de shoot-outs. De hoofdrol in die serie was voor de zeventienjarige Erin Matson. Zij scoorde de winnende.

Engeland legde na rust vrij eenvoudig beslag op de derde plaats. Halverwege gingen de ploegen gelijk op en gingen rusten met 2-2. Daarna toonden de regerend Europees kampioenen zich te machtig voor de Argentijnen.

Er was ook nog individueel succes voor de VS. De prijzen voor beste speler (Melissa Gonzalez), beste keeper (Jackie Briggs) en topscorer (Jill Witmer met vijf goals) waren voor de ploeg van Schopman. Duitslands getalenteerde verdediger Nike Lorenz won de prijs voor beste speler onder de 23 jaar.