HWL Final: België verpulvert Spanje, op weg naar poulewinst

In de poule van Nederland houdt België goed huis. Zondag verpulverde het Spanje met 5-0, dat zaterdag nog met 2-3 van Oranje had gewonnen. Loïck Luypaert was de grote man met drie goals.

De verdediger die ooit voor Kampong speelde scoorde twee keer uit de strafcorner en een keer uit een strafbal. Met vier doelpunten is Luypaert nu topscorer van de Hockey World League Final in Bhubaneswar. De Zuiderburen hadden geen kind aan de Spanjaarden. In de rust stond het nog 1-0, maar de laatste paar minuten liep België uit naar een eclatante 5-0 zege. Met twee zeges staat België bovenaan in poule A.

België-Spanje 5-0 (1-0)
‘3 Florent van Aubel 1-0
’38 Loïck Luypaert 2-0 (sc)
’57 Loïck Luypaert 3-0 (sc)
’58 Cédric Charlier 4-0
’59 Loïck Luypaert 5-0 (sb)


2 Reacties

  1. robvisser

    De Belgen zijn het beste team, lijkt mij. Al hebben ze de titel natuurlijk nog niet binnen en in hockey is nu eenmaal veel mogelijk. Ik krijg de indruk dat Nederland behoort tot de teams die het slechtst zijn voorbereid op dit HWL toernooi. Dat is opmerkelijk en wat mij betreft onnodig. Sinds het EK niet meer samen getraind en geen enkele wedstrijd meer gespeeld. Waarom heeft Max Caldas hiervoor gekozen? Een experiment? Het lijkt eerder een recept voor mislukking. De Oranje dames (het vlaggenschip van het Nederlandse hockey) hebben het wel serieus aangepakt en zij speelden zelfs nog een oefentoernooi in Australië. Wat de heren tot dusverre lieten zien is geen reclame voor ons land. Het is niet het allerbelangrijkste toernooi, maar als EK winnaar wil je toch beter voor de dag komen, zou je zeggen.

  2. Sjang Fijen

    Helaas pindakaas, het was niet fraai wat de Nederlandse mannen tot dus ver op de mat legden. Hopelijk komt daar verbetering in. Hopelijk. De succesvolle Belgen hebben het spelletje van Mark Lammers geleerd, u weet wel de succesvolle coach van Oranje bij de dames, waarop Max heerlijk verder kon bouwen, ook deed. Lammers wilde na de dames graag naar de heren,werd gewogen en te licht bevonden ......verkaste naar Belgie.. Het kan verkeren. Overigens, een gerenommeerde American Football Coach was tijden het tournooi in NZ meermaals 's morgens vroeg bij mij op visite. Hij was verbaasd en verguld over de geweldige fysieke kwaliteiten en inzet van onze dames. Dus Alisson........ die fysiek zit wel goed. Den Bosch en Asd hebben in het voorjaar bij de dames zware maanden in het vooruitzicht, play offs en de Eurocup voor teams. Oververmoeidheid is de archilleshiel van onze damescoach. Of is het nu toch,was? Sjang


Wat vind jij? Praat mee...