HWL Final: Engelsman Sam Ward dompelt India in diepe rouw

Dag twee van de HWL Final in Bhubaneswar betekent een heerlijk schema met de poulewedstrijden Argentinië-Belgie, Nederland-Spanje (Poule A), Duitsland-Australië en India-Engeland (Poule B).

Poule B

In poule B maakten Duitsland en Australië er een spannende wedstrijd van. En ja, de Duitsers scoorden zoals ze dat vaker doen, vlak voor tijd. In dit geval was het Niklas Bruns die in de 58ste minuut de strafcorner scoorde. India knokte zich met een volledig uitverkocht stadion terug van een 0-2 achterstand tot een 2-2. Maar toen dompelde Sam Ward met een bekeken schot in de hoek – zijn tweede van de avond – zo’n negenduizend Indiërs in het stadion in diepe rouw.

Duitsland-Australië 2-2 (1-0)
‘7 Marco Miltkau 1-0
’39 Blake Govers 1-1 (sc)
’49 Aaron Kleinschmidt 1-2
’58 Niklas Bruns 2-2 (sc)

Gele kaarten: Blake Govers, Jeremy Hayward (Australië). Christopher Rühr (Duitsland).

Argentinië-België 2-3  (0-1)

De reprise van de olympische finale van Rio 2016, gewonnen door Argentinië, ontvlamde pas in de laatste tien minuten. Daarvoor gebeurde er weinig, op een schitterende sleepcorner van Loïck Luypaert (foto) na, die de bal in de rechterbovenhoek slingerde en uitbundig juichte. Goudhaantje Gonzalo Peillat maakte het met zijn rake strafcorner nog even spannend, maar België kon vrij probeemloos de overwinning naar zich toe trekken in poule A, waar Nederland ook uitkomt. Oranje verloor van Spanje, het verslag is hier te lezen.

‘9 Loïck Luypaert 0-1 (sc)
’51 Amaury Keusters 0-2
’52 Maico Casella 1-2
’56 Tom Boon 1-3 (sc)
’57 Gonzalo Peillat 2-3 (sc)

Nederland-Spanje 2-3 (0-1)

’15 Pau Quemada 0-1 (sc)
’35 Enrique Gonzalez 0-2