HWL Final Bhubaneswar: titanenstrijd Australië-India onbeslist

Duitsland-Engeland was de openingswedstrijd op de eerste dag van de HWL Final in India. Maar het fanatieke thuispubliek wachtte vooral op de kraker ’s avonds tussen Australië en India. Ondanks een furieus begin, eindigde deze confrontatie in een gelijkspel. De Nederlandse coach Sjoerd Marijne was niet ontevreden over het spel, maar wel over het resultaat.

Het stadion golfde mee met elke aanval van India – onder leiding van de Nederlandse coaches Sjoerd Marijne en Raoul Ehren – en ontplofte toen India op voorsprong kwam via een backhand van Mandeep Singh. Australië reageerde meteen via een droge strafcorner op de plank van Jeremy Hayward.

India begon ook het derde kwart sterk, maar langzaam kreeg Australië de meeste controle over de wedstrijd, maar wist dit nog niet in goals uit te drukken via de strafcorners die ze kregen. In het vierde kwart herpakte India zich en werd de titanenstrijd echt spannend. India forceerde zeven minuten voor tijd een strafcorner, maar die werd niet goed gestopt. De thuisploeg bleef aandringen, maar heel gevaarlijk werd India niet meer.

‘Als je negen keer op het goal schiet van de nummer twee van de wereld, ben ik daar tevreden over’, zei India-coach Marijne. ‘In het eerste kwart hadden we meer moeten scoren. Maar dit geeft een goed gevoel. Zijn we heel blij? Nee, want we hadden willen winnen. Maar het spel van het eerste kwart, die lijn moeten we doortrekken.’

Australië-India   (1-1)
’20 Mandeep Singh 0-1
’21 Jeremy Hayward 1-1

Mark Knowles bedankt voor het publiek. Foto: Frank Uijlenbroek/Worldsportpics

Duitsland-Engeland

Duitsland won de openingswedstrijd van de Hockey World League (HWL) Final in Bhubaneswar met 2-0 van Engeland. Mats Grambusch – genomineerd tot wereldspeler van het jaar – nam de 1-0 voor zijn rekening. Aanvaller Christopher Rühr scoorde de 2-0.

Duitsland-Engeland 2-0 (2-0)
’19 Mats Grambusch 1-0
’25 Christopher Rühr 2-0

Martin Hähner groet het publiek. Hij speelde tegen Engeland zijn 200ste interland. Foto: Koen Suyk/Worldsportpics