HWL Final: Duitsland soeverein. India stelt teleur voor thuispubliek

Een oppermachtig Duitsland is poulewinnaar geworden op de HWL Final in Bhubaneswar. In een uitverkocht Kalinga Stadium werd India met 0-2 opzij geschoven. Het team van de Nederlandse coach Sjoerd Marijne stelt vooralsnog teleur in eigen land.  

Bij Duitsland is de Nederlander Eric Verboom (coach van Den Bosch en vorig jaar coach Jong Oranje) de assistent van coach Stefan Kermas. Met sterren als Mats Grambusch, genomineerd tot wereldspeler van het jaar, aanvoerder Martin Häner en Bloemendaal-spits Florian Fuchs is Duitsland vooralsnog soeverein op de HWL Final. De eindstand maandag tegen India was 0-2, maar had hoger uit kunnen pakken. India kon aan de andere kant geen vuist maken.

Marijne won rap na zijn aantreden en het overnemen van de taken van Roelant Oltmans de Asia Cup. Maar vooralsnog loopt het op de HWL Final in Bhubaneswar nog niet op rolletjes voor zijn team. India begon goed tegen Australië met een 1-1 gelijkspel. Maar daarna volgden teleurstellende nederlagen tegen Engeland en Duitsland, waardoor het thuisland met één punt uit drie wedstrijden als laatste eindigt in poule A en bijna zeker in de kwartfinale het sterke België treft. Alleen theoretisch kan Spanje in de poule van Nederland nog boven België eindigen.

India-Duitsland 0-2 (0-2)
’17 Martin Häner 0-1 (sc)
’20 Mats Grambusch 0-2

Het publiek in het uitverkochte Kalinga Stadium. Foto: Frank Uijlenbroek

Australië-Engeland

Wereldkampioen Australië speelde voor de derde keer op rij gelijk en eindigt daarom als nummer drie of nummer vier in poule B. Tegen Engeland leek het dankzij goals met een Nederlands tintje – Blake Govers (foto) speelde vorig jaar bij Bloemendaal, Dylan Wotherspoon bij Den Bosch – op weg naar de eerste overwinning van deze HWL Final. Maar de sterke Phil Roper zorgde ervoor dat Engeland Australië achter zich hield in de poule. Duitsland is sowieso poulewinnaar, India kan nog boven Australië eindigen.

Australië-Engeland 2-2
‘4 Liam Ansell 0-1
’33 Dylan Wothersoon 1-1
’41 Blake Govers 2-1 (sc)
’54 Phil Roper 2-2

Eindstand Poule B

  1. Duitsland 3-7
  2. Engeland 3-4
  3. Australië 3-3
  4. India 3-1

 


Wat vind jij? Praat mee...