HWL (H) Dag 3: Zuid-Afrika bijna op z’n Duits naast Duitsland

Tijdens de derde dag van het mannentoernooi van de HWL 3 in Johannesburg hebben zes landen zich geplaatst voor de kwartfinale, waarin het felbegeerde WK-ticket kan worden bemachtigd. Duitsland was één van die teams. Onze oosterburen zagen in de laatste minuten van het duel hun tegenstander Zuid-Afrika terugkomen van 1-4 tot 3-4, maar wonnen uiteindelijk wel.

Poule A

Mede dankzij een doelpunt van Den Bosch-aanvaller Dylan Wotherspoon won Australië met 0-2 van Spanje en kwalificeerde het zich voor de kwartfinale. Door de overwinning van Frankrijk op Japan zijn niet alleen de Fransen, maar ook Nieuw-Zeeland – dat donderdag niet in actie kwam – zeker van een plek bij de laatste acht. Voor Japan wordt het bereiken van de volgende ronde een lastige opgave nu het uit drie duels nog steeds nul punten heeft.

Poule B

In poule B hebben koplopers België, Duitsland en Ierland alle drie zes punten. Al deze landen plaatsten zich donderdag voor de kwartfinale, België deed dat zonder te spelen. Ierland won van Egypte, Duitsland zag Zuid-Afrika na een 1-4 voorsprong in de laatste minuten toch nog akelig dichtbij komen. Dankzij een treffer van Den Bosch-speler Austin Smith, zijn tweede van de wedstrijd, kwam Zuid-Afrika tien minuten voor tijd terug tot 2-4 en zes minuten later zelfs tot 3-4. Duitsland hield de voorsprong echter vast.

Ierland – Egypte 2-1 (0-1)
’25 Ahmed Elnaggar 0-1
’31 Chris Cargo 1-1
’59 Shane O’Donoghue 2-1 (sc)

Zuid-Afrika – Duitsland 3-4 (0-1)
’27 Moritz Trompertz 0-1
’32 Niklas Wellen 0-2
’34 Mats Grambusch 0-3 (sc)