India dolgelukkig met eerste overwinning in Asia Cup sinds tien jaar

De hockeyers van India hebben zondag in Bangladesh de Asia Cup veroverd, de eerste sinds tien jaar. India versloeg in de finale Maleisië met 2-1. De eindzege kwam tot stand met de Nederlander Sjoerd Marijne als coach, die pas sinds vorige maand werkzaam is als eindverantwoordelijke bij de mannen. 

‘Ik was heel erg blij met de manier waarop we speelden. Vooral hoe de spelers verdedigden in de eindfase, dat hielp ons om de titel te pakken’, zei Marijne tegen de Indiase krant ‘The Times of India’. De Brabander – voorganger van Alyson Annan als bondscoach bij de Oranje Dames – maakt met de eindzege goede sier in het hockeygekke land en kan zich met een prettig gevoel voorbereiden op de finaleronde (1-10 december) van de Hockey World League in Bhubaneswar in India, waar hij elke dag minimaal twintigduizend toeschouwers verwacht.

Paul van Ass was erder werkzaam als bondscoach van India. Daarna waren het de Nederlandse coaches Roelant Oltmans en Hans Streeder die aan de weg timmerden in het hockeyland waar het een stuk onrustiger werken is dan in Nederland. Door het ontslag van Oltmans ging de deur open voor Marijne, die als bondscoach van de vrouwen van India afgelopen maand overstapte naar de mannen.


1 Reactie

  1. WillySmit

    Eigenlijk zouden Roelant en Hans daar op het podium moeten staan met die cup. Jaren keihard naar toegewerkt en ......gelukt!!!! 1 maand voor het tournooi ontslagen, hoe frustrerend moet dat voor hun zijn.


Wat vind jij? Praat mee...