India ontslaat weer eens de bondscoach

De uitschakeling van India door Nederland in de kwartfinales van het WK in eigen land heeft bondscoach Harendra Singh de kop gekost. De Indiase hockeybond maakte woensdag bekend dat Singh is ontheven uit zijn functie als bondscoach van de mannen. Hij gaat weer aan de slag bij Jong India, waarmee hij in 2016 wereldkampioen werd.

Voorlopig wordt de positie van bondscoach waargenomen door High Performance Director David John van de Indiase bond en Chris Ciriello, de Australiër die tijdens het WK in Bhubaneswar de rechterhand was van Singh.

Opvolger Sjoerd Marijne

Singh volgde in mei 2018 Sjoerd Marijne op als bondscoach bij de mannen na een teleurstellende vierde plaats tijdens de Commonwealth Games. Onder leiding van Singh won India brons op de Aziatische Spelen en goud bij de Aziatische Champions Trophy. Bij de laatste editie van de Champions Trophy in Breda verloor India de finale van Australië. Marijne is sinds zijn ontslag coach bij de vrouwen, een functie die hij daarvoor ook al bekleedde.

Afgelopen december in Bhubaneswar moest India voor het eerst sinds 1975 weer wereldkampioen worden. Echter, het Nederlands elftal zette de Indiërs al in de kwartfinales de voet dwars. De vroege uitschakeling werd Singh fataal, zo blijkt nu.

Zes bondscoaches in zes jaar

Singh is nu al de zesde bondscoach in zes jaar die wordt ontslagen. Eerder werden onder meer dus al Marijne, Roelant Oltmans en Paul van Ass voortijdig aan de kant geschoven.


3 Reacties

  1. bombaliali

    De uitschakeling heeft*

  2. Sjang Fijen

    BAGGER AL OM IN INDIA.

  3. lize

    Oltmans heeft gekeken in de keuken van Van As ,Singh in de keuken van Oltmans Indiers wilden graag een eigen Coach uit India op WK ,zo snel gaat het niet ,Ciriello in de keuken van Singh . Belgie Cyclus van 11 jaar :Commens (heel bekwaam met grote talenten )>Colin Batch(professioneel,constructief)>Lammers(snapt hoe het moet gecommuniceerd worden )>Delmee( bekwaam,basistechnieken)>Mc leod(rustige niet te serieus, gezellige man) en VD heuvel (analytisch,heel ervaren,sleutel tot succes als alles al hoog nivo is) dan werkt het. stoelendans blijven proberen totdat de spelers beseffen ,(van elke Coach blijft er ietsjes hangen) maar dat uiteindelijk ,maakt niet uit welke Coach, en zelf gaan beseffen wat winnen is ! gaat dit werken ,nog lange weg te gaan,niet ook alle spelers gaan veranderen he anders zijn we de draad kwijt,moeten cirkeltje opnieuw beginnen haha. India en Pakistan het Brazilie van het Hockey succes ermee: blijft genieten.


Wat vind jij? Praat mee...