Indiase mannen maken er vijftien in eerste twee PL-duels

De Indiase mannen hebben een daverende start gemaakt tijdens dit Pro League-seizoen. De nummer drie van de Olympische Spelen won met zeer ruime cijfers van zowel Frankrijk (5-0) als Zuid-Afrika (10-2).

Dinsdag, in hun eerste wedstrijd van 2022, overtuigden de Indiërs in aanvallend opzicht tegen de Fransen. De debutant in de Pro League, die gisteren tegen Oranje shoot-outs afdwong, werd vanaf het beginsignaal flink naar achteren gedrukt. De krachtsverhoudingen werden in het tweede kwart ook in cijfers uitgedrukt met drie doelpunten binnen acht minuten. Aanvaller Akashdeep Singh luisterde zijn tweehonderdste interland op met een treffer, waarmee hij de 5-0 eindstand op het bord zette.

Historisch: twee vrouwelijke arbiters

Het duel tussen de Indiërs en de Fransen had een historisch tintje. Voor de eerste keer in de Pro League stond een mannenwedstrijd onder leiding van twee vrouwelijke scheidsrechters: Wanri Venter – een dag later ook actief bij de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk – en Annelize Rostron, beiden uit Zuid-Afrika.

India tegen Frankrijk tijdens de Pro League in het Zuid-Afrikaanse Potchefstroom. Foto: FIH

Ook een dag later, woensdag dus, tegen Zuid-Afrika gaf India blijk van zijn offensieve kracht. Met name Jugraj Singh deed van zich spreken. De nieuwkomer, het was pas zijn tweede interland, scoorde drie doelpunten tegen Zuid-Afrika. Net als tegen Nederland (11-1) moesten de Zuid-Afrikanen een flinke nederlaag (10-2) slikken.

India sneed als een warm mes door de zachte boter van de Zuid-Afrikaanse verdediging. Na zes minuten was het al 3-0 en bij rust prijkte de stand 8-0 op het bord. Het Pro League-record van de grootste overwinning, dat een dag eerder door de Oranje Heren in de boeken was gezet, leek te worden aangescherpt. Echter, na rust nam India gas terug. Zuid-Afrika scoorde twee doelpunten net als de ploeg van bondscoach Graham Reid.

Frankrijk – India 0-5 (0-3)
21.Harmanpreet Singh 0-1 (sc)
24.Varun Kumar 0-2 (sc)
28.Shamsher Singh 0-3
32.Mandeep Singh 0-4
41.Akashdeep Singh 0-5

Zuid-Afrika – India 2-10 (0-8)
2.Harmanpreet Singh 0-1 (sc)