India rouwt om overlijden hockeylegende Balbir Singh

De internationale hockeywereld rouwt om het overlijden van de 95-jarige Indiase hockeylegende Balbir Singh, die drie keer olympisch kampioen werd met India (1948, 1952 en 1956). Hij was ook manager van de Indiase mannen, die in 1975 de wereldtitel veroverden. De balvirtuoos was een van de beste en succesvolste hockeyers ooit.

Balbir Singh overleed maandag in het ziekenhuis in Chandigarh, in Noord-India, na complicaties van een longziekte. De hockeylegende betekent veel voor het hockeygekke India. De centrumspits was een van de sterspelers. Hij scoorde in 1948 twee keer in de olympische finale van Londen (4-0) tegen Groot-Brittannië, de vroegere overheersers van het net onafhankelijke geworden India (1947).

Met zijn vijf goals in de olympische finale (6-1) tegen Nederland in Helsinki in 1952 vestigde Singh een doelpuntenrecord, dat nooit meer is verbeterd. Heel India rouwt om het verlies van hun geliefde hockeylegende en ook de Indiase premier Narendra Modi reageerde maandag op het overlijden.


Wat vind jij? Praat mee...