Indiase legende Sardar Singh neemt afscheid van internationaal tophockey

De Indiase hockeylegende Sardar Singh (32) heeft zijn afscheid aangekondigd. Nadat hij door bondscoach Harendra Singh niet was geselecteerd voor een trainingsgroep van 25 man, in aanloop naar de Aziatische Champions Trophy in Oman, heeft hij zijn besluit bekend gemaakt. Daardoor ontbreekt Sardar Singh bij het WK in India.

Al jaren is middenvelder Singh onderdeel van een nationale discussie. Hoorde de 32-jarige routinier nou nog wel of niet in het Indiase team? Hij werd dit jaar niet geselecteerd voor de Commonwealth Games in Australië, maar keerde terug in het elftal bij de sterk bezette Champions Trophy in Breda. Daar won India knap het zilver. Hier speelde Singh ook zijn 300ste interland voor India, een mijlpaal die uitgebreid gevierd werd in Breda.

Sardar Singh aan de bal, in de wedstrijd tegen Australië, op de Champions Trophy. Foto: Koen Suyk

Mislukte Asian Games

Maar na de zwaar teleurstellende Asian Games, waar het favoriete India kwalificatie voor de Olympische Spelen misliep met de derde plaats, is de internationale carrière van de levende legende nu toch voorbij. Sardar Singh maakte in 2006 tegen Pakistan zijn debuut voor India en was van 2008 tot 2016 aanvoerder van zijn land. Daarmee was hij de jongste aanvoerder van India. Hij speelde twee Olympische Spelen en hockeyde in 2015 kort bij Bloemendaal. Tijdens de Champions Trophy in Breda vertelde hij nog voor de camera van hockey.nl dat hij hoopte dat hij het WK zou spelen in eigen land. Nu zei hij gisteren tegen de Hindustan Times: ‘Ik heb bijna twaalf jaar voor mijn land gespeeld. Dat is een lange tijd. Het is tijd voor de volgende generatie om het stokje over te nemen.’

 


Wat vind jij? Praat mee...