Janneke Schopman assistent van Sjoerd Marijne bij vrouwen India

Janneke Schopman sluit per direct aan bij de technische staf van de Indiase dames. De oud-international wordt daar assistent van bondscoach Sjoerd Marijne. Twee maanden geleden vertrok Schopman bij de dames van Amerika, nadat de ploeg de Olympische Spelen misliep, na kwalificatiewedstrijden tegen uitgerekend India. 

Schopman gaat nu alsnog naar de Spelen in Tokio. De 212-voudig international tekent een contract tot en met het olympisch toernooi. In de eerste wedstrijd treffen Schopman en Marijne direct de Oranje Dames.

Marijne laat in een persbericht weten blij te zijn met de toevoeging van Schopman. ‘We kennen elkaar al heel lang en denken hetzelfde over hockey. Haar ervaring zal een boost geven aan de ploeg en de voorbereidingen op de Spelen.’ Schopman sluit vanaf zaterdag aan bij de ploeg, die bezig is aan een trainingskamp.

Schopman was de afgelopen vijf jaar actief in Amerika. Ze begon als assistent-bondscoach van het vrouwenteam, een rol die ze ook vervulde tijdens het WK in Den Haag. In 2017 nam Schopman het stokje over van haar voorganger Craig Parnham. In Nederland was Schopman coach van SCHC.


1 Reactie

  1. robvisser

    Leuk voor haar. Een beter team maar voor haar persoonlijk niet perse een stapje hogerop als je eerst bondscoach bent geweest, Maar misschien ligt de rol van assistent haar beter, wie weet.


Wat vind jij? Praat mee...