Japanse topscheids Kinoshita fluit en spijkert Engels bij in Nederland

De Japanse topscheidsrechter Hideki Kinoshita is in Nederland. Hij is hier om zijn Engels bij te spijkeren maar natuurlijk ook om in de Hoofdklasse wedstrijden te fluiten. Kinoshita is hier voor een aantal maanden en vliegt er alleen begin oktober even tussenuit. Dan is hij bij de Jeugd Olympische Spelen in Argentinië. 

Afgelopen week maakte de Japanner zijn debuut in de Hoofdklasse. Hij floot vrijdag bij Rotterdam en zondag bij Stichtsche.

Lastig debuut

‘Het was een lastig debuut, door de hevige regenbuien maakte ik een aantal kleine foutjes. Ik kon niet alles even goed zien’, vertelt Kinoshita. Volgens de scheidsrechter is Nederlands hockey anders dan in andere landen. ‘Ik vind het een erg mooi en energiek spel. Ook zijn de Nederlandse hockeyers fysieker in het veld’.

Doordat de Japanner zijn Engelse taal nog aan het verbeteren is, was de communicatie in het veld een uitdaging. ‘Met mijn collega ging het gemakkelijk, we hadden van te voren afgesproken op welke manier we zouden communiceren’. Met de spelers was het een ander verhaal.

'Als mijn Engels is verbeterd kan ik mijn beslissingen beter uitleggen aan de spelers' Hideki Kinoshita

‘Soms begreep de speler mijn beslissing niet, dan was het lastig uit te leggen wat de overtreding was. Mijn collega hielp me hier dan bij. Ik probeerde de frustratie bij de spelers te onderdrukken door termen te gebruiken als ’take it easy’ of ‘clearly’.’ Zodra Kinoshita zijn Engels heeft verbeterd zal dit allemaal makkelijker worden vertelt hij. ‘Dan kan ik mijn beslissingen duidelijker uitleggen en zullen de spelers minder gefrustreerd zijn’.

 


2 Reacties

  1. hickey-family

    Debuut was al bij Kampong Tilburg of was er nog een andere japanner? Veel fouten en veel “gekleurde” artikelen ......

  2. ko

    I think you're true.. He has already made his debut at 16th at Kampang.. Anyway, as a Japanese who lives in the Netherlands, I feel so proud of him although I never met with him..haha


Wat vind jij? Praat mee...