Kampong-keepster Heerbaart: ‘Harde lessen op Europees niveau’

De Europacup Zaal van Kampong verloopt vooralsnog in mineur. Degradatie ligt op de loer. Waar de Utrechtse hockeysters zaterdag tegen het zwakker geachte Slavia Praag al onnodig bleven steken op 1-1, verloren ze een paar uur later in de degradatiepoule van de Europacup Zaal van het Oostenrijkse SV Arminen met 1-0. 

Kampong wist tegen Arminen helemaal niet te scoren en zag eerder op de dag Slavia Praag in de laatste minuut de gelijkmaker scoren. Daardoor eindigden de Utrechtse hockeyers derde in de poule en moeten ze zich in de degradatiepoule naar handhaving hockeyen. De 17-jarige Gabrielle Mosch scoorde zaterdagmiddag de enige Utrechtse goal in een taaie wedstrijd tegen Slavia Praag. Kampong leek zich onbedreigd naar de overwinning te spelen, maar net als vrijdag tegen Rottweiss Wettingen lieten de Utrechtse hockeyers zich in de slotfase verrassen. Slavia Praag scoorde in de laatste minuut de gelijkmaker.

Nog geen overwinning voor Kampong in Zwitserland

De verschillen zijn klein in Zwitserland, in het dorpje Wettingen. Kampong verloor vrijdag met 1-0 van Club de Campo en zag de thuisploeg Rottweis Wettingen in de laatste seconden de 3-3 maken. Keepster Alexandra Heerbaart moest lijdzaam toezien hoe de zege tegen Slavia Praag op het laatste moment werd weggegeven. Na de laatste poulewedstrijd zegt ze: ‘Gabrielle maakt voor ons een supermooie goal. Dan wil je het liefst daarna doordrukken. Nu houden we het spannend. Dit zijn harde en zure lessen op Europees niveau die we meenemen naar het veld. Hier worden we uiteindelijk beter van.’

Toen het Utrechtse team zaterdagmiddag aankwam in de Zwitserse hal, zag het nog net het Zwitserse team Rottweis Wettingen van Club de Campo winnen met 4-3. Een halve finale zat er sowieso niet. Maar dat maakte voor de benadering tegen Slavia Praag niet uit, denkt ze. ‘Of we moesten winnen om de halve finale te kunnen halen. Of we zouden de punten (vijf punten voor winst, red.) meenemen naar de degradatiepoule.’

Handhaving is het hoogst haalbare

Het late gelijke spel tegen Slavia Praag doet nog steeds pijn. Daardoor ging Kampong met twee punten in plaats van vijf punten de degradatiepoule in. Na de nederlaag tegen SV Arminen speelt Kampong zondagochtend om 10:00 uur tegen het Belgische Royal Pingouin. Kampong zweert de Nederlandse eer hoog te houden en te gaan voor handhaving in de hoogste Europacup poule. Daarvoor moet het voorkomen zevende of achtste te worden. De Utrechtse club staat nu op de zevende plaats. De eerste overwinning van het toernooi zal zondagochtend een minimale vereiste zijn om in de hoogste Europacup poule te blijven. Live beelden zijn hier te zien.

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...