Kampong grijpt laatste strohalm, maar moet nu toekijken

Kampong heeft haar laatste wedstrijd in de Europacup Zaal met 6-1 gewonnen van het Belgische Pingouin. De Utrechtse dames lieten creatief zaalhockey zien, waarmee ze de Belgen overklasten. Of het genoeg is voor handhaving in de A-landenpoule is echter allerminst zeker. Daarvoor moet Arminen, in de komende wedstrijd om 11.15, winnen van Slavia Prague.

Tegen het zwakke Pingouin liet Kampong haar kracht zien. Van het berekenende spel waar de Utrechtse dames vrijdag mee startten was weinig meer over. Er werd creatief en aanvallend gezaalhockeyd, al bood Pingouin daar ook de ruimte voor. Met strakke combinaties creëerde Kampong veel kansen, waarvan Nina Notman in de zesde minuut de eerste maakte. Ondanks het overwicht bleef het daar in de eerste helft bij. Maar net na rust ging het hard. Lisette Korink vond het doel en vrijwel direct daarna ook Fleur de Waard. Korink werd vervolgens compleet vrijgespeeld in de cirkel en tekende ook voor haar tweede van de ochtend.

Strafcorner weggegeven

Toch bleek ook de Utrechtse kwetsbaarheid. Nadat Pingouin, na een time-out, fanatiek hoge druk zette, gaf Kampong meteen onnodig een strafcorner weg. Die vloog erin: 4-1. Spannend werd het echter niet, want slechts enkele minuten later was Fleur de Waard opnieuw trefzeker na een scrimmage in de Belgische cirkel.

Handhaving niet in eigen hand

In de laatste vijf minuten speelde Pingouin met een extra veldspeelster in plaats van de keepster. Kampong trok zich terug tot de eigen cirkelrand en verdedigde stug. Uit een counter zette Marieke van der Vis de 6-1 op het scorebord. Dat bleek ook de eindstand. Onder luid en verdiend applaus verlieten de dames het veld.

Of de winst er echter voor heeft gezorgd dat Kampong zich handhaaft in de A-landenpoule moet nog blijken. Arminen moet daarvoor van Slavia Prague winnen. Wint Slavia Prague dan is Kampong alsnog gedegradeerd. Deze wedstrijd is om 11.15 hier te bekijken.