Kampong geeft zege in laatste tien seconden uit handen

Kampong heeft vrijdagavond in Zwitserland de tweede groepswedstrijd van de Europacup Zaal met 3-3 gelijkgespeeld tegen Rottweis Wettingen. Tien seconden voor tijd stond de ploeg van Santi Freixa nog met 3-2 voor. Eerder op de dag verloor Kampong met 1-0 van Club Campo de Madrid.

De Nederlandse landskampioen zaal van 2016 heeft nog altijd uitzicht op de halve finale, maar heeft kwalificatie niet meer in eigen hand. Kampong moet zaterdag winnen van Slavia Praag en hopen dat Rottweis Wettingen met meer dan één doelpunt verschil verliest van Club Madrid de Campo. Als Rottweis Wettingen wint is Kampong uitgeschakeld en als het met minder dan slechts één doelpunt verschil verliest, is het doelsaldo doorslaggevend.

‘Hopen dat Wettingen verliest’

Aanvoerster Kiki van Wijk: ‘We hebben vanavond goed gespeeld, net als vanochtend tegen Club Campo de Madrid. We hebben mooi hockey laten zien, alleen is het jammer dat de resultaten tot nu toe tegenvallen. Als we morgen tegen Slavia Praag ook zo spelen, dan maken we zeker nog een kans. Maar eerst moeten we hopen dat Rottweis Wettingen verliest.’ Rottweis Wettingen speelt zaterdag om 11.30 uur tegen Club Campo de Madrid. Daarna – om 12.45 uur – treedt Kampong aan tegen Slavia Praag.

2-0 voorsprong

Kampong begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat het niet mocht verliezen om zicht te behouden op de halve finale. Club Campo de Madrid had zojuist van Slavia Praag gewonnen en daardoor zou Kampong bij een nederlaag zijn uitgeschakeld.

Kampong begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam met 2-0 voor. In de 5de minuut maakte Jutta van Crevel uit een counter de openingstreffer en vier minuten later verdubbelde Carmel Bosch de score uit een strafcorner. Daarna ging het fout. Stephanie Wälti joeg namens Rottweis Wettingen een strafcorner in het dak van het doel en kort daarop strafte Jessica Aebi een fout in de verdediging van Kampong af: 2-2.

Twee goals in laatste minuut

Het spannendste deel van de wedstrijd bewaarde zich tot vlak voor het eindsignaal. Eerst sloeg Kampong de schrik om het hart toen de bal een paar minuten voor tijd in het doel van Alexandra Heerbaart vloog, maar hij was niet binnen de cirkel aangeraakt. ‘Ik schrok me kapot’, zegt Kiki van Wijk daarover. Een minuut later, met nog vijftig seconden op de klok, maakte Carmel Bosch de 3-2 en leek de buit binnen. Twintig seconden voor tijd had Kampong de bal in bezit, maar de dames uit Utrecht speelden het slordig uit en zagen Rottweis Kettingen via Tamara Trösch uit de counter de gelijkmaker maken.

Van Wijk: ‘We hebben het in de laatste tien seconden laten liggen. Bij een overwinning hadden we een betere uitgangspositie gehad en dat realiseren we ons maar al te goed. Toch was het een leuke pot en we leven met vertrouwen naar de wedstrijd van zaterdag toe.’

Livestream

Alle wedstrijden worden door middel van livestream uitgezonden. De link voor de livestream is elke dag anders. Kijk hier de livestream voor zaterdag en hier voor zondag.


Wat vind jij? Praat mee...