Kampong verliest eerste Europacup-duel nipt van Madrid

De dames van Kampong hebben hun eerste wedstrijd in de Europacup Zaal met 1-0 verloren van Club Campo de Madrid. In een gelijkopgaande, berekenende wedstrijd werd het enige doelpunt gescoord in de tweede helft. Vanavond om 19.45 treft Kampong in de tweede poulewedstrijd Rotweiss Wettingen, dat eerder vandaag hun eerste wedstrijd met 4-0 won van Slavia Prague.

De Kampong-speelsters wisten elkaar in de eerste minuten goed te vinden, maar kwamen lastig door de verdediging van de sterk terugzakkende Spaanse dames. Na acht minuten kreeg Club Campo de Madrid de eerste strafcorner van de wedstrijd. Die eindigde op de lat en keepster Alexandra Heerbaart voorkwam dat de rebound in het net eindigde.

Beste kans voor Korink

Aanvoerder Lisette Korink had halverwege de eerste helft de beste kans om Kampong op voorsprong te brengen, maar de Spaanse keepster voorkwam dat ze een scherpe voorzet binnentikte. Na een time-out vier minuten voor rust nam Madrid meer het initiatief. Een strafcorner die daaruit volgde werd er echter goed uitgelopen door Heerbaart. Kampong trok zich in de laatste minuten terug tot op de rand van de eigen cirkel, maar zorgde ervoor dat de Spaanse dames nauwelijks voor gevaar konden zorgen.

Rust

Na rust waren de beste kansen voor Madrid, wat zich in de 30ste minuut uitbetaalde in een goal van Lucia Lopez-Alonso. Vervolgens kwam de wedstrijd meer los: snelle aanvallen van beide kanten zorgden voor meer gaten in zowel de Spaanse als de Nederlandse verdediging. Onder luide aanmoediging van de Kampong-supporters bleven de Utrechtse dames Club Campo de Madrid onder druk zetten. Uit een strafcorner twee minuten voor tijd kwam een hele rits kansen, maar die werden allen gepakt door de Spaanse keepster. Het bleken voor Kampong de laatste doelpogingen van de wedstrijd.