EHL: Soeverein Kampong declasseert Herakles (6-0)

Een soeverein Kampong heeft in Barcelona op eenvoudige wijze de FINAL8 van de Euro Hockey League bereikt. De Utrechtse formatie declasseerde in het Pau Negre stadion het Belgische Herakles met liefst 6-0. Jip Janssen vertolkte een hoofdrol met twee benutte strafcorners.

Kampong is daardoor naast de reeds geplaatste landskampioen Bloemendaal de tweede Nederlandse ploeg die volgend jaar met Pasen gaat strijden om de titel in de EHL. De andere teams zijn Surbiton, Mannheimer, Rot-Weiss Köln, Uhlenhorst, Royal Leopold en Club Egara.

Jip Janssen scoort al na 25 seconden

Kampong verwachtte in Barcelona tegen Royal Heracles een zware middag tegemoet te zien, maar zat binnen een minuut al in een zetel tegen de nummer drie van België van vorig seizoen. Bjorn Kellerman sloeg een rollertje richting het doel van het Herakles-doelman Amaury Timmermans, maar de goalie schoot de bal onnodig hoog weg: strafcorner. Met dat buitenkansje wist Jip Janssen wel raad. Hij pushte de bal laag en hard door de benen van de Herakles-doelman: 1-0. Er waren toen 25 seconden gespeeld.

Kampong wilde meteen doordrukken, maar liep in de counter bijna tegen een tegentreffer aan. Oud-international Amaury Keusters verscheen helemaal vrij voor het doel, haalde uit met zijn backhand maar doelman David Harte redde met zijn klomp. Het eerste kwart eindigde daardoor met een 1-0 tussenstand.

Het tweede kwart was amper begonnen of het was al 2-0. Terrance Pieters nam een vrije slag, Kellerman speelde Boet Phijffer aan in de cirkel, die de bal fraai binnen tipte: 2-0. De Belgen hadden die treffer amper verwerkt of het was al 3-0. Opnieuw was het strafcorner en wederom zette Janssen zich met succes achter de bal.

Aan het slot van de eerste helft zette Herakles voor het eerst echt aan. De Belgen, waar de Nederlander Rob Haantjes de assistent is, forceerde ook een paar strafcorners, maar slaagde er niet in Harte te passeren. Eenmaal lukte dat wel, maar toen was daar international Robbert Kemperman die met de stick de bal van de lijn haalde.

Profiteren

Nadat Kampong zowel aan het begin van het eerste als tweede kwart had gescoord, zou je verwachten dat Herakles aan het begin van kwart drie wel scherp zou zijn. Dit was echter niet het geval. Kampong profiteerde daar direct van door de wedstrijd te beslissen. Floris de Ridder speelde de bal voor, opnieuw tipte Boet Phijffer raak: 4-0.

Daarmee was de wedstrijd ook helemaal geen wedstrijd meer. Herakles geloofde het wel en Kampong speelde frivool verder. Dat resulteerde nog in doelpunten voor Martijn Havenga (SC, 5-0) en Kellerman (6-0).

Rot-Weiss Köln

Rot-Weiss Köln is, na Mannheimer HC dat de Engelse kampioen Hampstead & Wesminster met 2-1 versloeg, de tweede Duitse ploeg die zich in Barcelona heeft geplaatst voor de volgende ronde van de Euro Hockey League. De Duitse ploeg won met 2-4 van Three Rock Rovers uit Ierland.

Christopher Rühr snelt met de bal aan de foto namens Rot-Weiss Köln. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek

Bij Rot-Weiss Köln namen de Duitse internationals hun ploeg bij de hand. Mats Grambusch scoorde de openingstreffer, zijn broer Tom maakt de 3-1 en Christopher Rühr benutte een minuut voor tijd een strafbal, waarmee de aanvaller de eindstand op 2-4 bracht.

Gonzalo Peillat opnieuw waardevol voor Mannheimer HC

Gonzalo Peillat legt aan voor een strafcorner. Foto: Worldsportspics/Frank Uijlenbroek

Gonzalo Peillat, het strafcornercanon van Mannheimer, was weer eens de grote man bij zijn club. De Argentijn benutte in de 47ste minuut een strafcorner in het duel met Hampstead & Westminster, waardoor Mannheimer met 2-1 won.

De Engelse landskampioen was vrijdag in de eerste ronde van de EHL nog te sterk voor HGC, dat daardoor al vroegtijdig werd uitgeschakeld in de Europa Cup. In de ranking match was HGC zaterdag met 3-0 te sterk voor het Franse CA Montrouge.


3 Reacties

  1. revival

    Revival

  2. revival

    Drie Duitse clubs, twee Nederlandse , een Belgische, een Spaanse en een Engelse in de eindronde EHL. Er wordt beweerd door onze bondscoach dat Duitsland minder sterke clubs heeft, omdat er minder hard zou worden getraind. Als dat al waar zou zijn dan wordt er kennelijk intelligenter getraind en juist aan die hockey-intelligentie wordt in Nederland veel te weinig aandacht besteed. En voorts : in die Duitse clubs spelen bijna alleen maar Duitsers, terwijl onze clubs het vooral moeten hebben van de internationale inbreng. Kijk maar eens wie er vandaag in de belangrijke wedstrijden hebben gescoord; vooral Belgen

  3. gaston-orozco

    Vrij zeker dat Gonzalo Peillat niet Duits is. Top Duitse clubs hebben meestal hetzelfde aantal buitenlanders als je zou vinden in de hoofdklasse clubs. De coach van Mannheimer is zelfs een Australiër. Ook trainen hun clubteams samen op ongeveer hetzelfde niveau als het onze. Hun nationale team niet zo veel.


Wat vind jij? Praat mee...