Kookaburras voor Rio bekend: Dwyer gaat op voor zijn 4e

Ook de olympische selectie van de nummer 1 van de wereld is rond. De 16-koppige selectie van Australië die naar Rio de Janeiro afreist kent 10 ervaren olympiërs en 6 debutanten. 

Voor aanvoerder Mark Knowles (voormalig Rotterdam-speler) en zijn zwager Jamie Dwyer wordt het de 4e Olympische Spelen. Het duo was er al bij in 2004 toen de Australiërs goud wonnen in Athene. Dwyer, die in zijn carrière ook uitkwam voor Bloemendaal, maakte toen zelfs de winnende in de finale tegen Nederland. De vijfvoudig wereldspeler van het jaar zal met zijn 37 jaar de oudste Australische hockeyer in de geschiedenis van de Spelen worden.

Ook Eddie Ockenden (oud-Laren) en Fergus Kavanagh zijn geselecteerd. Zij gaan op voor hen 3e olympische eindronde.

Chris Ciriello en Matthew Swan (beiden ex-Bloemendaal), Simon Orchard (ex-Laren), Glenn Turner, Matt Gohdes (toekomstig Pinoké) en Tim Deavin zullen voor de 2e keer actief zijn op de Olympische Spelen.

Debutanten

Blake Govers (toekomstig Bloemendaal), Daniel Beale, Jake Whetton, Matthew Dawson, Andrew Charter en Tristan White maken in Brazilië hun olympisch debuut.

Knowles, Dwyer, Kavanagh, Gohdes en Whetton zaten niet bij de Australische selectie die deze maand goud pakte op de Champions Trophy. Joshua Beltz, Aran Zalewski (toekomstig Pinoké), Flynn Ogilvie, Tyler Lovell, Trent Mitton, Andrew Philpott en Jeremy Hayward waren wel actief in Londen, maar gaan niet mee naar Rio.

Ook toekomstig Den Bosch-speler Kieran Govers ontbreekt; hij is niet op tijd fit na een blessure.

 

 


Wat vind jij? Praat mee...