Amsterdam moeiteloos langs UCD Ladies

Amsterdam heeft zich donderdagmiddag zoals verwacht eenvoudig geplaatst voor de halve finale van de EuroHockey Club Cup (EHCC). In het Engelse Surbiton had de ploeg van Rick Mathijssen weinig tegenstand van UCD Ladies uit Ierland, dat met 8-0 werd verslagen. Kelly Jonker leidde het eenrichtingsverkeer in door al na twaalf seconden het openingsdoelpunt te maken.

Aan de 4-0 voorsprong die Amsterdam in de eerste twee kwarten had opgebouwd, werden na rust vier treffers toegevoegd. Charlotte Vega (drie), Kelly Jonker (twee), Maria Verschoor (twee) en Julia Müller maakten in deze kwartfinale de goals.

Vrijdag hebben de vrouwen van Amsterdam een rustdag. Zaterdag spelen ze de halve finale tegen UHC Hamburg, de Duitse ploeg met wie Amsterdam nog een appeltje te schillen heeft. Vorig jaar versperde Hamburg voor Amsterdam de weg naar de finale tegen Den Bosch door de hoofdstedelingen in de halve finale na shoot-outs uit te schakelen.

————————

’57 Maria Verschoor maakt er 8-0 van.

’49 Charlotte Vega scoort haar derde: 7-0.

’48 Kelly Jonker maakt haar tweede goal van de wedstrijd: 6-0.

Einde Q3.

’33 Charlotte Vega tipt een strafcornervariant binnen: 5-0.

 

’31 Het derde kwart is begonnen.

Einde Q2.

’20 Maria Verschoor rondt een prima aanval van Amsterdam af: 4-0.

’17 Charlotte Vega schiet de 3-0 binnen.

Einde Q1. Amsterdam is heer en meester en zal zich tegen deze tegenstander gaan plaatsen voor de halve finale. Die conclusie kan alvast worden getrokken.

7 2-0 voor Amsterdam. Uit de eerste strafcorner van de wedstrijd slaat Julia Müller op goal. In eerste instantie redt de keepster nog, maar op de rebound van Müller heeft ze geen antwoord.

‘1 Binnen twaalf seconden is het al raak. Kelly Jonker zet Amsterdam op voorsprong.

‘1 De kwartfinale, waarvan het de verwachting is dat Amsterdam die eenvoudig gaat winnen, is begonnen. Meekijken kan via de live-stream.


Wat vind jij? Praat mee...