Den Bosch rekent af met Club Campo de Madrid en staat in finale

Den Bosch heeft zich zaterdagmiddag geplaatst voor de finale van de EuroHockey Club Cup (EHCC). In het Engelse Surbiton won regerend Europees clubkampioen met 3-1 van Club Campo de Madrid dankzij doelpunten van Lieke Hulsen, Ireen van den Assem (strafbal) en Marlies Verbruggen.

Zondag speelt Den Bosch in de finale van de EHCC tegen UHC Hamburg, de ploeg die Amsterdam een kater bezorgde door ze met shoot-outs te verslaan. Vorig seizoen speelden de Bosschenaren ook in de finale tegen UHC Hamburg. Toen won de ploeg van Raoul Ehren – in eigen huis – met 2-1.

Den Bosch staat voor de 20ste keer op rij in de finale van de strijd om de Europa Cup I/EHCC. De laatste keer dat de Bossche ploeg ontbrak in de eindstrijd van het Europese clubtoernooi was in 1998, toen de finale tussen het Duitse Rüsselsheimer en het Engelse Slough werd gespeeld.

——–

’60 Het is afgelopen. Den Bosch plaatst zich voor de finale.

’57 Het is even schrikken voor Maartje Krekelaar, die een bal snoeihard op haar been krijgt. Maar ze krabbelt weer overeind.

’56 In de slotfase brengt Club Campo de Madrid een vliegende keepster in.

’49 Margot van Geffen loopt een strafcorner van de Spanjaarden eruit. In de scrimmage belandt een bal op een Spaanse voet en komt Den Bosch goed weg.

Einde Q3.

’43 Amper twee minuten na de goal van Club Campo de Madrid stelt Den Bosch alweer orde op zaken. Marlies Verbruggen maakt de 3-1.

’41 GOAL voor Club Campo de Madrid: 2-1. Rebecca Grote pusht een strafbal feilloos in de kruising. Prachtig gedaan. Het publiek applaudisseert.

’40 Oei…Uit een strafcorner is Club Campo de Madrid dichtbij de aansluitingstreffer. Aangeefster Rocio Gutierrez komt net te laat om de bal bij de paal binnen te tippen.

’37 Strafbal voor Den Bosch. Lieke Hulsen verovert de bal en passt ‘m naar Joosje Burg, die in de cirkel onderuit wordt gebeukt. Terechte strafbal. Ireen van den Assem pusht ‘m binnen: 2-0!

’35 Vierde corner voor Den Bosch. Ireen van den Assem neemt ‘m. De poging wordt eruit gelopen.

’31 Het derde kwart is begonnen.

Einde Q2.

’27 Derde corner voor Den Bosch. Ireen van den Assem speelt ‘m terug op aangeefster Marloes Keetels, die haar poging wordt op de lijn gered.

’24 Het eerste schot op doel van Club Campo de Madrid. Josine Koning tikt het schot van Lucia Abajo naast. Even later volgt een strafcorner. Uitloopster Pien Sanders werkt de bal weg.

’17 Een schot van Frédérique Matla gaat over. Den Bosch is de betere ploeg en staat verdiend met 1-0 voor.

Einde Q1.

’13 Tweede corner voor Den Bosch. Lang lijkt het erop dat Frédérique Matla ‘m op de goal gaat slepen, maar op het laatste moment schuift ze de bal af op Ireen van den Assem. Zij pusht, via een tussenkomende stick, naast.

’11 Lidewij Welten verovert knap de bal, dribbelt de cirkel binnen geeft ‘m aan Verbruggen. Verbruggen schiet op de keepster van Club Campo de Madrid.

‘6 1-0 voor Den Bosch! Lieke Hulsen tipt een voorzet vanaf links van Frédérique Matla binnen: 1-0.

‘3 Den Bosch krijgt de eerste corner van de wedstrijd. Ireen van den Assem neemt ‘m en sleept ‘m over de grond, maar scoort niet. De scrimmage daarna wordt afgefloten.

‘1 De wedstrijd is begonnen. Weet Den Bosch, in tegenstelling tot Amsterdam, de finale wel te halen?

Rechtsachter Rosa Fernig is weer van de partij. Ze miste de kwartfinale vanwege haar eindexamens en is gisteravond in Engeland geland.


Wat vind jij? Praat mee...