Den Bosch scoort vijf keer tegen Victorya Smolevichi

Den Bosch heeft zich donderdagmiddag in het Engelse Surbiton makkelijk geplaatst voor de halve finale van de EuroHockey Club Cup (EHCC). In de kwartfinale boekte de titelverdediger een 5-0 overwinning op Victorya Smolevichi uit Wit-Rusland.

Het duurde tot de 21ste minuut voor Den Bosch een gaatje in de verdediging van Victorya Smolevichi had gevonden. Ireen van den Assem maakte toen het openingsdoelpunt uit een kans die voortkwam uit een gemiste strafcorner. Daarna ging het hard.

Marloes Keetels, Maartje Krekelaar, Margot van Geffen en Lieke Hulsen maakten de andere doelpunten in de kwartfinale die bij een 4-0 ruststand al lang en breed was beslist. Sian Keil had in het derde kwart de uitgelezen kans de overwinning nog iets groter te laten uitvallen, maar zij miste een strafbal.

Vrijdag hebben de vrouwen van Den Bosch een rustdag. Zaterdag spelen ze de halve finale tegen Club Campo de Madrid uit Spanje, dat donderdagavond met 2-0 van thuisclub Surbiton won.

’60 De wedstrijd is afgelopen. In het vierde kwart heeft Den Bosch er geen doelpunt meer bijgeprikt.

’45 Einde Q2.

’38 Lieke Hulsen tipt uit de lucht een pass van Lidewij Welten binnen: 5-0!

’36 Sian Keil mist een strafbal. De keepster redt met haar handschoen.

’31 Het derde kwart is begonnen.

Einde Q2.

’28 Margot van Geffen schiet de bal vanuit een lastige hoek binnen: 4-0.

’24 3-0 voor Den Bosch! Het is Maartje Krekelaar die ‘m van dichtbij binnentipt. Het heeft even geduurd, maar nu gaat het hard.

’23 2-0 voor Den Bosch! Marloes Keetels scoort.

’21 Corner nummer drie is voor Ireen van den Assem. Ook zij sleept ‘m er niet in. Maar in de kans die daaruit voorkomt, schiet Van den Assem wel raak: 1-0!

’20 Twee corners vlak achter elkaar voor Den Bosch. Frédérique Matla sleept ze er niet in. Lieke Hulsen slaat de bal uit een rebound voorlangs.

’16 Q2 is begonnen.

Einde Q1. Het is Den Bosch nog niet gelukt een gaatje in de verdediging van Victorya Smolevichi te vinden.

‘8 Den Bosch heeft zoals verwacht het meeste balbezit en is op zoek naar de openingstreffer.

‘1 Het duel is begonnen. Vermoedelijk zal Den Bosch zich eenvoudig plaatsen voor de halve finale.