Ierland verslaat India in letterlijk en figuurlijk kansloze kwartfinale

Feest voor de Ieren, die van India wonnen in de kwartfinale van het WK in Londen. Een enorme prestatie van de nummer 16 van de wereld en het was mooi de blijdschap op het veld te zien. Maar wat was het een draak van een wedstrijd. Om precies te zijn twee ‘schoten’ loste India op het Ierse doel, de Ieren kwamen tot één schot op het Indiase doel. De wedstrijd die qua hockeyniveau niet kwartfinale-waardig was werd uiteindelijk gewonnen door Ierland na shoot-outs. 

Ierland treft nu Spanje (nummer 11 van de wereld) in de halve finale. Eén van die ploegen gaat dus ook de finale halen. Aan de andere kant zagen we gisteren de geweldige kwartfinale waarin Argentinië in een wonderschoon hockeygevecht verloor van Australië. Twee kwartfinales die qua niveau absoluut onvergelijkbaar waren. Om 20.15 volgt de laatste kwartfinale van het WK: Nederland tegen Engeland.

Lees hier de live updates terug: 

Ierland: Chloe Watkins: scoort. Ierland wint!
India: Reena Khokhar: scoort.
Ierland: Alison Meeke: scoort.
India: Kaur mist.
Ierland: scoort
India: Monika: mist.
Ierland: O’Flanagan: mist. Videoreferral aangevraagd voor strafbal, niet toegekend.
India: Rani: mist
Ierland: Nicola Daly: mist

Foto: Koen Suyk

’60 Einde reguliere speeltijd, dus over naar de shoot-outs.

’56 Groen voor de Indiase Udita.

’55 Te vroeg gejuicht. Nog vijf minuten op de klok en nog geen kans te bespeuren.

’51 De wedstrijd lijkt zich eindelijk wat te openen. Klein kansje voor Udita en vervolgens voor Deirdre Duke. Allebei echter wel afgefloten door hun eigen fouten.

’50 Een slag van Rani wordt gekeerd door keepster McFerran.

’50 Shoot van Hannah Matthews in de cirkel: strafcorner voor India. De eerste van de wedstrijd.

’45 Ook het derde kwart is voorbij. Beide teams stoppen elkaar steeds af voor ze bij de cirkel komen, en lijken er niet in te slagen om creatief genoeg te zijn in de aanval.

’39 Beide ploegen verdedigen prima, maar weten aanvallend weinig te creëren. Er worden ook nogal wat foutjes gemaakt. De statistieken tot nu toe: 49 (Ierland) om 51 (India) procent balbezit. Ieder welgeteld één schot op goal.

’35 De bezieling is bij de Ieren duidelijk te zien. De nummer 16 van de wereld gelooft erin en werkt er hard voor. Kansen zijn er echter weinig, maar dat geldt ook voor India.

’34 Kathryn Mullan probeert een tip-in, maar de bal wordt afgefloten vanwege gevaarlijk spel. Mullan tipte ook net over.

Rust

’30 Rust. Twee kleine kansjes, eentje voor O’Flanagan en eentje voor Rani. Voor de rest valt er nog weinig van te zeggen en gaat het aardig gelijk op.

’27 Kans voor de Indiase captain Rani, maar ze pusht naast de goal.

’22 Grootste kans in de wedstrijd tot dusver. O’Flanagan kan van dichtbij intikken, maar Indiase keepster Savita redt.

’19 Groen voor de Indiase Neha Goyal, na een stevig duel met Evans, die – niet de eerste keer deze wedstrijd – gestrekt gaat.

’17 Een goede klap de Indiase cirkel in van Hannah Matthews, maar Nicola Evans krijgt de bal niet onder controle.

’15 Einde eerste kwart, zonder dat er veel is gebeurd. Beide ploegen zijn een aantal keer elkaars cirkel binnen gekomen, maar kansen hebben we nog niet kunnen bespeuren.

’10 De Ierse dames tonen zich, onder aanmoediging van flink wat publiek, eager. Het Indiase team lijkt wat moeilijker op gang te komen.

‘8 Knappe actie van Megan Frazer, die onder de druk van Ier Indiase speelsters vandaan komt. Shirley McCay kan vervolgens voorgeven, maar niet in de richting van een Ierse stick.

‘6 Nicola Evans valt net buiten de Indiase cirkel en claimt dat ze wordt neergehaald. De scheids vindt het niks.

‘5 Monika kan de Ierse cirkel indrijven, maar haar voorzet wordt prima verdedigd. Het is wat aftasten in de openingsfase van beide kansen.

‘3 Anna O’Flanagan krijgt de bal in de cirkel aangespeeld. Ze probeert weg te draaien, maar maakt daarbij zelf de overtreding, waardoor de kans verkeken is.

0’ De volksliederen hebben geklonken, we gaan van start!

Foto: Koen Suyk

Startopstellingen:

Ierland: Nicola Evans, Kathryn Mullan, Shirley McCay, Gillian Pinder, Roisin Upton, Ayeisha McFerran, Chloe Watkins, Lizzy Colvin, Hannah Matthews, Anna O’Flanagan, Zoe Wilson.

India: Gurjit Kaur, Deep Ekka, Monika, Savita, Deepika, Namita Toppo, Lalremsiami, Navneet Kaur, Sunita Lakra, Rani, Lilima Minz.

 


2 Reacties

  1. frank-hagemans

    Het vertoonde spel is nog niet eens van het niveau van de nederlandse Overgangsklasse. Beide partijen grossieren in lange va-banque passes. Vandaar ook het geringe aantal cirkelpenetraties. Het wordt tijd voor echt hockey.

  2. frank-hagemans

    Nog meer foutieve passes en technische fouten. Belabberde vertoning!


Wat vind jij? Praat mee...