Naomi van As uitgeroepen tot Wereldspeelster van het Jaar

Naomi van As is donderdag door de FIH uitgeroepen tot Wereldspeelster van het Jaar 2016. Ze is de opvolgster van Lidewij Welten, die in 2015 werd benoemd tot beste speelster van de wereld. Het is de tweede keer dat Van As de prijs wint. In 2009 moest ze de award delen met de Argentijnse Luciana Aymar.

Van As is momenteel in India, waar zij de prijs tijdens een officiële ceremonie kreeg uitgereikt. Het is nieuw dat de FIH een event organiseert rondom de uitreiking. Eerder werden de winnaars online bekend gemaakt, waarna zij gedurende het jaar voorafgaand aan een interland hun award kregen.

Namens Nederland waren dit jaar ook Joyce Sombroek (beste keepster), Jaap Stockmann (beste keeper), Jorrit Croon (talent van het jaar) en Alyson Annan (vrouwelijke coach van het jaar) genomineerd. Zij vielen echter niet in de prijzen.

Winnaars

De Belgische John-John Dohmen werd verkozen tot speler van het jaar. De twee beste keepers van het jaar zijn allebei in de Nederlandse Hoofdklasse te zien, bij SCHC en Kampong: Maddie Hinch (Groot-Brittannië) en David Harte (Ierland). Hinch complimenteerde de onlangs internationaal gestopte Joyce Sombroek (beste keepster 2014 en 2015) in haar speech.

Tot talenten van het jaar werden verkozen de Argentijnse Maria Granatto en Arthur van Doren van de Belgische mannen. De beste coaches zijn beide afkomstig uit Groot-Brittannië: Karen Brown en Danny Kerry. De jonge Belgische Laurine Delforge, die de Olympische finale floot, en de Duitser Christian Blasch werden verkozen tot beste scheidsrechter van het jaar.

Naomi van As en alle winnaars 2016

FOTO: Ralph van Baasbank


2 Reacties

  1. Topkeepertje

    Van Harte Gefeliciteerd ! ! ! Ik gun het je van harte . Je hebt een prachtige carrière achter de rug , waarin je helaas nooit landskampioen bent geworden maar waarschijnlijk vond je een gezellig team en club belangrijker dan 10 jaar landskampioen worden .

  2. jonna

    Heel knap


Wat vind jij? Praat mee...