Nederland grijpt historisch goud op het EK hockey5s

Het Nederlands team heeft zaterdag op het EK Hockey5s een unieke prestatie geleverd met het winnen van de titel. In de Poolse stad Walcz werd tegenstander België in de finale verslagen met 1-4. Het was de eerste keer dat het toernooi werd gehouden.

Zaterdagmiddag nam de ploeg van Gerald Hoeben snel afstand van de Belgen, van wie voormalig Belgisch international Xavier Reckinger de bondscoach is. Via doelpunten van Imre Vos, Alexander Schop en Jamie van Aart leidde Nederland na tien minuten met 0-3. Aan het begin van de tweede helft, in de zeventiende minuut, vergrootte Yannick van der Drift de voorsprong nog verder naar 0-4. Via Emile Esquelin pikten ook de Belgen na rust een doelpunt mee.

Het hele toernooi was Oranje onverslaanbaar. Met overwinningen op Zwitserland (15-3), Oostenrijk (6-0), Turkije (9-4), Finland (20-1) en Zweden (16-1) sloot Nederland de groepsfase overtuigend af als winnaar. In de halve finale werd Polen met 5-3 verslagen.