Nederlanders missen finale play-offs in Maleisië door EHF-regels

Valentin Verga, Robbert Kemperman, Martijn Havenga en de Ierse goalie David Harte hebben op voorhand al moeten afzeggen voor de finale van play-offs van de Maleisische competitie met hun club UniKL. Door de regels van de Europese hockeybond zou deelname aan de finales op 2 maart betekenen dat ze niet meer met respectievelijk Amsterdam en Kampong mogen uitkomen in de beslissende fase van de Euro Hockey League (EHL).

UniKL heeft zich als kampioen van de reguliere competitie al geplaatst voor de play-offs, die als extra competitie tussen de vier beste ploegen wordt gespeeld. De halve finales zijn volgende week, de finale staat gepland voor 2 maart. De Europese hockeybond EHF hanteert voor deelname aan de EHL echter een zogenoemd window dat start op 1 maart.

Spelers die vanaf die datum uitkomen voor een andere club, mogen niet meer deelnemen aan de slotweek van de EHL. Verga speelt met Amsterdam de EHL, Kemperman, Havenga en Harte willen met Kampong uitkomen op het Europa Cup-toernooi dat rond Pasen bij Oranje-Rood wordt gespeeld.

‘We wisten vooraf niet van die regel’

Havenga laat vanuit Maleisië weten dat de Nederlanders niet op de hoogte waren van de EHL-window. ‘Niemand wist dat. Ik hoorde het pas na ons eerste duel, waaraan Vali en Kempi nog niet meededen. Ik baalde ervan. Nu is de hele ploeg hier de dupe van, mochten we de finale inderdaad halen. Gelukkig kunnen we de halve finale nog wel spelen. En toch fijn dat we er wel op tijd achter zijn gekomen: ik moet er niet aan denken als we het niet via via hadden gehoord, waardoor we geen EHL mochten spelen’, zegt Havenga.

View this post on Instagram

#MHL #champions #winners 🏆

A post shared by Robbert Kemperman (@robbertkemperman) on


5 Reacties

 1. patrick-kl

  Wat belachelijk, zo promoot je het hockey toch niet

 2. dragonballz

  Tja, een mens kan niet alles hebben...

 3. rancoburgzorg

  Regeltjescultuur > hockeyplezier

 4. just

  Het is een vrij logische regel aangezien clubs dan te goede spelers kunnen gebruiken die normaal niet voor hun club spelen

 5. caroline-van-de-leur

  "Niemand wist dat". Tja - die regels zijn klaar en duidelijk en al een hele tijd geleden gepubliceerd. Je moet ze natuurlijk wel lezen voor je aan een andere competitie deelneemt ;-).


Wat vind jij? Praat mee...