Australië schakelt Argentinië uit na shoot-outs

Door middel van een bloedstollende shoot-out-serie (4-3) is het Australië gelukt Argentinië uit te schakelen in de kwartfinale van het WK in Londen. Na reguliere speeltijd stond het 0-0. In de halve finale speelt Australië tegen de winnaar van Nederland-Engeland. 

Met name de Argentijnse Delfina Merino faalde tijdens het nemen van de shoot-outs. Ze miste allebei haar shoot-outs, waarvan één shoot-out na een beslissing van de videoscheidsrechter moest worden overgenomen, maar ook die schoot ze er niet in.

In de mooie strijd tijdens de reguliere speeltijd waren de Argentijnen de betere ploeg, maar stuitten ze enkele keren op de uitstekend keepende Rachael Lynch, die ook in de shoot-outs meerdere belangrijke reddingen verrichtte.

14) Australië scoort. Peris. 4-3! Australië wint!
13) Argentinië vraagt videoscheids aan na misser Merino. Geen strafbal, maar Merino mag opnieuw nemen. En ze mist. 3-3. Als Australië scoort, is het afgelopen.
12) Australië mist. Bates. 3-3. Het is weer gelijk.
11) Argentinië mist. Albertarrio. 3-3. Als Australië scoort, is het afgelopen.

Sudden-death. Argentinië begint.

10) Argentinië mist. Fernandez. 3-3.
9) Australië (Kenny) krijgt een strafbal. Kenny valt over keepster Succi. Raak! 3-3.
8) Argentinië scoort. Gomes. 2-3.
7) Australië scoort. Malone. 2-2.
6) Argentinië scoort. Albertarrio. 1-2.
5) Australië mist. Fitzpatrick. 1-1.
4) Argentinië scoort. Von der Heyde 1-1.
3) Australië scoort. Bates 1-0
2) Argentinië mist. Merino. 0-0.
1) Australië mist. Peris. 0-0!

Beide teams maken zich op voor de shoot-outs.

Foto: Koen Suyk

Einde Q4. Het worden shoot-outs!

’58 Nog twee minuten. Worden het shoot-outs?

’56 Argentinië is de betere ploeg en gaat nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Las Leonas willen het niet op shoot-outs laten aankomen, maar ook Australië probeert het nog altijd.

’53 Het schot uit de strafcorner van Australië wordt gekraakt en ook de rebound overleven de Argentijnen.

’53 Strafcorner voor Australië! De eerste voor de Aussies.

’50 Het stadion ontploft, maar het doelpunt van Argentinië telt niet. Bianca Donati slaat de bal uit een strafcorner boven de plank.

’50 Argentinië domineert steeds meer en wordt steeds dreigender. Het krijgt nu een strafcorner.

’48 Een gevaarlijke situatie in de cirkel van Australië, waar een bal doorschiet. Hij belandt voor de stick van de Argentijnse Rocio Sanchez, die naast schiet.

‘Q4 is begonnen.

Foto: Koen Suyk

Einde Q3.

’44 De strafcorner gaat er niet in. Nog altijd 0-0.

’44 Delfina Merino vraagt met succes de videoscheidsrechter aan. Argentinië krijgt een strafcorner. De eerste van de wedstrijd.

Foto: Koen Suyk

’38 De eerste grote kans voor Australië! Kathryn Slattery speelt zichzelf vrij en schiet met haar backhand snoeihard op doel. De Argentijnse keepster Belen Succi redt de bal uit de hoek. Dit was een grote mogelijkheid voor Australië om op voorsprong te komen.

’36 Argentinië wordt nu gevaarlijker en slingert de bal enkele keren vanaf de flanken voor het doel, maar hij valt telkens niet goed.

’33 De Argentijnse Martina Cavallero onderschept rond de cirkel van Australië een pass van de Aussies. Ze vuurt meteen een laag schot op doel, maar keepster Lynch trapt de bal weg.

’31 Het derde kwart is begonnen.

Foto: Koen Suyk

Einde Q2. Over het algemeen is Argentinië iets beter, maar ze creëren weinig kansen, op een paar schotjes na. Het duel moet nog losbarsten.

’28 Argentinië weer met z’n elven.

’26 Een groene kaart voor Florencia Habif. Argentinië twee minuten met z’n tienen.

’22 De Argentijnen schroeven het tempo op en zijn twee keer kort achter elkaar gevaarlijk met een tip-in. Eén gaat naast, één recht op de Australische keepster Lynch af. Nog altijd 0-0.

’18 Australië dringt de cirkel van Argentinië binnen en lost drie keer een schot. Twee keer wordt het schot gekraakt, de laatste keer vliegt de bal naast.

Einde Q1. Er zijn nog weinig kansen geweest. Argentinië heeft twee keer op doel geschoten, Australië nul.

Foto: Koen Suyk

’13 Een laag schot van de Argentijnse Rocio Sanchez gaat net naast de paal.

‘9 Backhandschotje van de Argentijnse Agustina Albertarrio op doel, maar de Australische keepster Rachael Lynch tikt de bal met haar handschoen naast. Het is het eerste schot op doel.

‘7 Het eerste gevaarlijke moment van deze kwartfinale. Een scrimmage in de cirkel van Australië, maar het wordt afgefloten voordat Argentinië op doel kan schieten.

‘5 Het is nog geen spetterend begin van de wedstrijd die op papier alles in zich heeft een thriller te worden. Vooralsnog geen kansen voor beide ploegen.

‘1 De wedstrijd is begonnen.

De volksliederen worden gespeeld, waarna het gevecht tussen de nummers vijf en drie van de wereld gaat beginnen.


6 Reacties

 1. Runa Honig

  Wat stom dat deze wedstrijd nergens te zien is. Waar is Ziggo nou met haar mooie hockeypraatjes? Alsof we nog niet voldoende voetbal hebben gezien deze zomer, wordt ons weer een nietszeggende wedstrijd van Ajax opgedrongen. Ook de Nos geeft niet thuis. We mogen dankbaar zijn dat we morgen de Nederlandse dames te zien krijgen, dat is de sfeer!

  1. robboomsma

   Vpn is t te zien....

 2. lexi-b

  Mooie pot hockey. Rachael Lynch is in bloedvorm. Shoot out, spannend.

 3. EricErnst

  Het is gewoon weg bizar dar je met een omweg dit WK moet volgen. 3 weken lang elke avond brak je je nek over het WK voetbal kwam je strot uit. Nu kan het niet eens via NOS live gevolgd worden. Of het zit allemaal achter een betaalzender zoals hier in Engeland.

 4. robvisser

  Als Nederland morgen wint, dan is de wereldbeker dichtbij.

 5. rancoburgzorg

  Prachtige pot! Echt heerlijk fysiek krachthockey. Gezien op youtube bij vrienden net over de grens. De Bond heeft kennelijk nog geen tijd gehad om even te bellen met de NOS ondertussen.


Wat vind jij? Praat mee...