Oman organiseert in 2024 eerste WK Hockey5s

Oman organiseert over drie jaar de allereerste editie van het WK Hockey5s. Dat heeft de internationale hockeyfederatie FIH bekendgemaakt. Het toernooi, dat in januari 2024 wordt gespeeld, vindt plaats in de Omaanse hoofdstad Muscat.

Het deelnemersveld van het eerste WK bestaat uit zestien dames- en herenploegen. Kwalificatiewedstrijden voor dit toernooi worden in 2022 gespeeld. Naast organisator Oman kwalificeren zich drie landen per continent voor het wereldkampioenschap.

Impuls

‘Dit zal zeker een mooie impuls zijn voor de promotie van hockey zowel in Oman als in de hele regio. We zijn ervan overtuigd dat Hockey5s een sleutelrol zal spelen in de groei van hockey wereldwijd’, zegt FIH-directeur Thierry Weil.

Bij Hockey5s spelen teams vijf tegen vijf op een half veld, met rondom een boarding. Het werd voor het eerst geïntroduceerd op de Jeugd Olympische Spelen in China in 2014. De hockeyvariant speelt in op de trend om het spel sneller en aantrekkelijker te maken, zoals bijvoorbeeld bij het 3×3 basketbal.


8 Reacties

 1. partijtje

  Dit is een joke.

 2. Folmer

  Snap niet wat de FIH in hockey5s ziet, afschaffen dat gedrocht. Noem zaalhockey hockey6s en zeg dat het zowel binnen als buiten gespeeld kan worden. Als je hockey wilt laten groeien is dat een veel makkelijkere manier dan een nieuwe versie te promoten die niemand kent of snapt, veel ruimte in beslag neemt (half veld) en duur is (door de boarding).

  1. mrme

   Waarom meteen afschaffen? Geef het juist een kans, is daarna de conclusie dat het niks is kan het altijd nog worden besloten er niks mee te doen. Vind het 3x3 bij basketbal leuker om naar te kijken dan het originele 5x5. Had ik van te voren ook niet kunnen bedenken.

 3. arnoldS

  Heerlijk! Eindelijk trainingspotjes die om t echie gaan! ;)

 4. paul-opgenhaffen

  Kate Richardson: Today I found out that Oman had been awarded the Hockey 5s 2023 World Cup. Today I felt a lot less seen by @FIH_Hockey Awarding tournaments to countries where being LGBTQ+ is illegal is incomprehensible. We need to walk the walk and talk the talk

  1. francakh

   100% mee eens ... all about the money ...

  2. francakh

   “Incomprehensible is one word for it! Imagine how many competitors and officials won’t be able to attend this competition. Exclusion at it’s finest. @FIH_Hockey, did you even consider this when you made this decision? Happy #LGBTQPrideMonth everyone 😏” ... Kate tweeted weer, ze heeft gelijk. Oman?!?!

  3. mrme

   Dat is helaas met elke sport die daar in die olie landen terecht komen voor een toernooitje, allemaal voor de centjes.


Wat vind jij? Praat mee...